Lista cu vinuri periculoase, care se comercializează în România
În urma unui control realizat de UE privind vinurile care se comercializează în România, reiese că în ţara noastră se consumă cele mai proaste și periculoase vinuri.
Iată lista cu vinuri periculoase, potrivit obiectiv.info.
Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60 la sută) și zahăr (40 la sută).
Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sută zahăr, restul apă și alte arome.
Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30 la sută, plus apă și alte arome.
Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.
Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sută zahăr, iar restul apă.
Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.
Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea.
Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea.
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea.
Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.
În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață la un preț de sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate.
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor ieftine și periculoase pe piața românească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News