Lista comisioanelor bancare ce dispar începând de sâmbătă
Românii care folosesc conturi bancare de plăți cu servicii de bază vor scăpa de plata anumitor comisioane.
Conform avocatnet.ro, începând de sâmbătă, românii care folosesc conturi bancare de plăți cu servicii de bază vor scăpa de plata anumitor comisioane, cum ar fi cele de administrare sau de interogare a soldului, potrivit unei legi care va intra în vigoare în penultima zi a săptămânii.
Eliminarea mai multor comisioane bancare este prevăzută de Legea nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază.
Aceasta a apărut luna trecută în Monitorul Oficial și se va aplica din data de 27 ianuarie 2018.
Documentul prevede că anumite comisioane nu vor mai putea fi cerute de bănci pentru conturile de plăți cu servicii de bază, în funcție de veniturile pe care le au românii.
Concret:
* pentru persoanele fizice cu venituri lunare aflate sub 60% din câștigul salarial mediu brut (aproximativ 2.497 lei) sau care în ultimele șase luni au avut venituri cumulate până sub 60% din câștigul salarial mediu brut dispar:
- comisioanele pentru operațiunile de deschidere și închidere a unui cont de plăți;
- comisioanele pentru serviciile de administrare de cont;
- comisioanele pentru serviciile ce permit depunerile de bani în cont;
- comisioanele pentru retragerile de numerar pe teritoriul României dintr-un cont de plăți, la ghișeu sau la bancomate, în timpul sau în afara programului de lucru al băncii;
- comisioanele pentru primele zece operațiuni lunare de plată pe teritoriul Uniunii Europene (debitările directe, plățile cu cardul și transferurile de credit);
- comisioanele pentru interogarea conturilor de plăți;
* pentru persoanele fizice cu venituri lunare de peste 60% din câștigul salarial mediu brut (aproximativ 2.497 lei) dispar:
- comisioanele pentru operațiunile de deschidere și închidere a unui cont de plăți;
- comisioanele pentru retragerile de numerar pe teritoriul UE dintr-un cont de plăți, la ghișeu sau la bancomate, în timpul sau în afara programului de lucru al băncii;
- comisioanele pentru interogarea conturilor de plăți, scrie pe larg avocatnet.ro .
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News