Data publicării:

Lista bolilor care pot determina anularea capacității reproductive a femeii. Dr. Lemnete: Multe probleme apar după pubertatea tardivă

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Dr. Gabriel Lemnete, medic ginecolog, a vorbit despre cauzele infertilității.  

Multe cupluri vor să aibă un copil, dar se trezesc cu surpriza de a nu putea procrea. Există mai multe cauze care determină infertilitate.

Infertilitatea la femei

 

 

Problemele legate de infertilitate apar mult mai devreme decât s-ar aștepta unele femei. De multe ori, acestea iau naștere “după pubertatea tardivă”, a declarat Dr. Gabriel Lemnete în exclusivitate pentru DCMedical.

Capacitatea de procreere are o durată limitată la femei și începe “după pubertatea tardivă până la menopauză când femeia nu mai are ovulație”, spune Dr. Lemnete.

Acest lucru se întâmplă dacă “sunt îndeplinite anumite condiții de bază”, anunță Dr Gabriel Lemnete și ne dezvăluie ce patologii determină infertilitate la femei:

-problemele congenitale care țin de vagin, uter, septuri vaginale, uter dublu sau lipsa unui ovar;

-patologiile endocrinologice și dezechilibrele hormonale care afectează procesul ovulator;

-inflamațiile: anexitele, inflamațiile cronice, endometrioza;

-patologii infecțioase, în special infecția cu Chlamydia.

În lipsa tratamentului corespunzător, aceste patologii pot determina chiar “anularea capacității reproductive a femeii”, averitează Dr. Lemnete.

Următoarele cauze ale infertilității sunt legate “de tot ce se întâmplă după pubertate, iar diagnosticul acestor patologii se face de cele mai multe ori în momentul “accesării unui examen de specialitate ginecologic” mai spune Dr. Lemnete. Din păcate, femeile aleg să meargă la medicul ginecolog abia atunci când apar “suspiciuni de sarcină, întârzieri menstruale, sângerări prea abundente sau apariția unor secreții vaginale”, iar alte femei se prezintă la medicul ginecolog în momentul “întreruperilor de sarcină”, declară Dr. Gabriel Lemnete.

VEZI MAI MULT PE DCMEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel