Pentru cititorii site-ului nostru publicăm această interesantă listă:
Porci
Săptămâna trecută, oamenii de știință de la Institutul Roslin din cadrul Universității din Edinburgh au anunțat că au eliminat secțiunea de ADN care face porcii vulnerabili la sindromul reproducător și respirator porcin. Această boală aduce fermierilor europeni pagube estimate la 1,5 miliarde de lire sterline pe an prin pierderi de animale și scăderea productivității. Animalele modificate genetic sunt interzise în lanțul alimentar al UE, dar din moment ce aceasta este o tehnică nouă și diferită, este posibil ca în câțiva ani carnea acestor animale să apară în sandvișuri cu șuncă.
Țânțarii
Compania britanică Oxitec a creat țânțari de sex masculin modificați genetic care poartă o "gena autolimitantă". Când sunt eliberați în sălbăticie și se împerechează cu femele, descendenții lor nu ajung la vârsta adultă, deci nu contribuie în mod decisiv la răspândirea virusului Zika. Alți cercetători se gândesc la utilizarea de modificări genetice la țânțari pentru a reduce răspândirea malariei.
Găini
Institutul Roslin lucrează la puii al căror genom conține o genă suplimentară, care întrerupe transmiterea gripei aviare. Spre deosebire de o vaccinare, modificarea protejează în continuare pasărea, chiar dacă virusul suferă mutații. Cu toate acestea, unii agricultori susțin că este mai bine să se impună bunele practici agricole decât să se creeze animale imune la boală.
Vite
Oamenii de știință din China și din Argentina, au creat vaci modificate genetic pentru a produce lapte asemănător cu cel umani. După modificarea embrionilor, s-a născut o vacă argentiniană - Rosita Isa - care a produs un lapte ce conține proteine prezente în laptele uman, dar lipsesc în cel de vacă. Cu toate acestea, există o serie de aspecte științifice, de siguranță și de gust care ar trebui să fie depășite înainte de a înlocui "laptele matern" pentru sugari.
Somon
Anul trecut, autoritățile canadiene au permis ca un somon modificat genetic, creat de compania americană AquaBounty, să fie vândut consumatorilor. Acesta ajunge la dimensiunea comercială în 18 luni, jumătate din timpul necesar omologului său natural. Peștele nu este etichetat ca GM în magazine. Un studiu recent a arătat că 90% dintre canadieni sunt în favoarea unei etichetări mai clare a produselor alimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați