Vouchere de 50 de euro - 6 alimente vor putea fi cumpărate cu voucherele acordate persoanelor cu venituri reduse
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Vouchere pentru persoanele cu venituri reduse, măsură luată pentru a contrabalansa creșterile de preț, vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea unor anumite produse. Lista ar urma să includă numai șase produse.

Noul pachet de măsuri de protecție pentru persoanele cu venituri reduse include și acordarea de vouchere pentru achiziționarea de alimente.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că voucherele pentru persoanele cu venituri reduse ar urma să fie utilizate pentru achiziționarea a șase produse de bază, respectiv pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă.

Voucherele, care vor avea o valoare de 50 de euro și care vor fi acordate din două în două luni, ar urma să fie acordate persoanelor cu venituri reduse, respectiv pensionarilor cu pensii de până la 1500 de lei, persoanelor cu dizabilități, familiilor cu venituri reduse de până la 600 de lei/membru, familiilor monoparentale cu venituri de până la 2.000 de lei, iar elevii cu burse sociale vor primi vouchere în valoare de 30 de euro/lună, pentru rechizite, hrană și îmbrăcăminte.

Pachetul de măsuri a fost aprobat ca protecție în fața valului de scumpiri. De altfel, Institutul Național de Statistică a anunțat, marți, că rata anuală a inflației din luna martie 2022 a crescut la 10,2% comparativ cu aceeași lună a anunțului trecut. Cele mai mari creșteri de preț s-au înregistrat la gaze naturale, dar și la anumite produse alimentare cum ar fi cartofii, uleiul și pâinea, potrivit Realitatea.net

 

Sprijin Pentru România. Cristian Păun: Cei care au 600 de lei ajutoare sociale și stau acasă vor primi bani în plus de la Guvern. E în regulă asta?

Invitat într-o emisiune transmisă de către postul de televiziune B1 Tv, analistul economic Cristian Păun a subliniat un aspect important ce ține de implementarea a ceea ce se dorește a fi ”Pachetul Sprijin pentru România”.

Cristian Păun a emis un punct de vedere interesant de vedere în ceea ce privește măsura acordării de ajutor financiar celor cu venituri de până în 600 de lei pe membru de familie, și anume:

”Trebuia să îi susținem pe cei care vor să muncească”

”Ce fac cei care au venituri de 700 de lei și merg la muncă zi de zi pentru cei 700 de lei? Cei care au deja 600 de lei ajutoare sociale de la primărie și stau acasă și mai primesc și acești bani în plus de la Guvern. E în regulă să se întâmple treaba aceasta?

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel