Sprijin Pentru România. Cristian Păun: Cei care au 600 de lei ajutoare sociale și stau acasă vor primi bani în plus de la Guvern. E în regulă asta?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Cristian Păun, profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti
Cristian Păun, profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti
Ce este inflația? Pe scurt și pe înțelesul tuturor spunem că ne confruntăm cu inflație atunci când intrăm azi într-un magazin și cu 100 de lei ne cumpărăm mai puține bunuri decât luam luna trecută tot cu 100 de lei.

Invitat într-o emisiune transmisă de către postul de televiziune B1 Tv, analistul economic Cristian Păun a subliniat un aspect important ce ține de implementarea a ceea ce se dorește a fi ”Pachetul Sprijin pentru România”.

Cristian Păun a emis un punct de vedere interesant de vedere în ceea ce privește măsura acordării de ajutor financiar celor cu venituri de până în 600 de lei pe membru de familie, și anume:

”Trebuia să îi susținem pe cei care vor să muncească”

”Ce fac cei care au venituri de 700 de lei și merg la muncă zi de zi pentru cei 700 de lei? Cei care au deja 600 de lei ajutoare sociale de la primărie și stau acasă și mai primesc și acești bani în plus de la Guvern. E în regulă să se întâmple treaba aceasta?

Eu cred că mai degrabă trebuia în primul și în primul rând să-i susținem pe cei care pot să muncească, vor să muncească și încearcă să își găsească un loc de muncă și pe angajatorii care angajează oameni care nu își găsesc loc de muncă.

În România din 8-9 milioane care pot munci, muncesc doar 5 milioane”, este de părere analistul economic Cristian Păun.

Guvernul a intervenit artificial și a alterat puterea de cumpărare a românilor

Referitor la prețul energiei și la intervenția statului pentru a aplana șocul financiar resimțit în buzunarul românilor, analistul economic este de părere că:

”În perioada următoare, prețurile vor rămâne ridicate mai ales la energie, la gaz, la utilități. Atâta timp cât tu, ca Guvern, vii și preiei pe deficit și datorie diferența aceasta de preț... noi trebuia în mod normal să lăsam acești producători de energie, de gaz să se lovească de puterea de cumpărare a românilor.

Nu să venim și artificial și temporar să alterăm puterea de cumpărare a românilor și practic să nu lăsăm piața să se regleze. Piața se regla, prețurile acestea începeau să aibă o tendință de scădere în viitorul foarte apropiat, mai ales dacă insistam pe producție, pe producție de energie, de gaz, insistam pe încurajarea producătorilor să producă.

Nu să le ștergem din creșterea de preț temporar cu subvenții de la bugetul de stat. Nu e corect ce se întâmplă din punct de vedere economic prin acest pachet de măsuri”, a mai declarat analistul economic Cristian Păun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel