Lista alimentelor care previn cancerul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lista alimentelor care previn cancerul / Foto: Pixabay, de RitaE
Lista alimentelor care previn cancerul / Foto: Pixabay, de RitaE
În articol găsești o listă cu alimente care previn cancerul.

       Doctorul canadian Richard Béliveau, de la Universitatea din Quebec, șeful Catedrei de prevenire și tratament al cancerului, a întocmit o listă cu alimentele care luptă împotriva cancerului. Autor al lucrării "Foods to Fight Cancer", medicul a prezentat câteva superalimente care pot preveni teribila maladie, scrie Realitatea.net.

1. Borocoli previne cancerul: de sân, de ficat, de plămâni, de prostată, de piele, de stomac, de vezica urinară.

Sfatul medicului: adaugă broccoli în salate, în omletă de la micul dejun și chiar în toppingul de pizza, numai consumă-l cât mai des.

2. Murele previn cancerul: bucal, de colon, de esofag, de piele.

Sfatul medicului: consumă zilnic o jumătate de cană de fructe de pădure. Ideal ar fi să mănânci mure, dar și celelalte - zmeură, fragi, afine - sunt eficiente.

3. Nucile sunt benefice în lupta cu cancerul, deoarece conțin fitosteroli. S-a demonstrat că aceștia blochează receptorii de estrogen din celulele canceroase localizate la nivelul șanului, încetinind înmulțirea lor.

Previn cancerul: de sân, de prostată.

Sfatul medicului: mănâncă zilnic 30 de grame de nuci.

Alimentele pe care nu  este recomandat să le combinăm niciodată cu medicamente

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care sunt alimentele pe care nu trebuie să le combinăm niciodată cu medicamente.

"Toată lumea știe că nu e bine să bei alcool atunci când iei medicamente. Cât este de adevărat și cum potențează anumite alimente efectul pastilelor? Merită discutat. Alcoolul scade metabolizarea substanțelor active și crește efectul medicamentelor. Nu trebuie asociat cu analgezice, tranchilizante, antidepresive, antialergice. Consumul simultan de alcool și medicamente dublează inclusiv efectele alcoolului, veți avea senzația că ați băut de două ori mai mult.

Sucul de grapefruit are efect negativ pe 20 de tipuri de medicamente: antihipertensive, anticoagulante, antihistaminice, antivirale, sedative, hormoni. El blochează descompunerea medicamentelor, prin urmare substanțele active se vor acumula în organism și pot ajunge la un nivel toxic.

Laptele și produsele lactate conțin calciu care formează compuși insolubili cu anumite substanțe active din medicamente. Asocierea lapte-medicamente poate determina iritație gastrică și reflux, pentru că laptele dizolvă rapid pelicula protectoare a pilulelor.

Alimentele bogate în vitamina K (varză, broccoli, spanac, avocado, pătrunjel) intră în competiție cu medicamentele anticoagulante și cresc riscul de formare de cheaguri de sânge. Dacă urmați un tratament antitrombotic, el poate fi afectat de vitamina K prezentă natural în mâncare.

Suplimentele cu fier sau alimentele bogate în fier (ficat, spanac, broccoli, pătrunjel, kiwi, citrice) modifică pH-ul intestinal și formează complexe insolubile cu medicamentele. Fierul scade efectul medicamentelor antihipertensive, penicilinei și hormonilor", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro TV. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Cum previne Carmen Brumă cancerul. O face în fiecare an când trece vara: Am un istoric în familie destul de bogat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel