Lionel Messi, în afara listei pentru Balonul de Aur după 17 ani. Cristiano Ronaldo a prins lista
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Pentru prima dată în ultimii 17 ani, argentinianul Lionel Messi a fost lăsat în afara listei de 30 de jucători nominalizaţi pentru Balonul de Aur. 

Messi a marcat doar 7 goluri în primul său sezon la Paris Saint Germain, astfel că specialiştii de la France Football l-au ignorat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Neymar jr, colegul său de la PSG.

Real Madrid, campioana Europei și a Spaniei, are șase jucători pe această listă: Thibaut Courtois, Casemiro, Antonio Rudiger, Luka Modric, Vinicius Junior și Karim Benzema. De altfel, ultimul este şi marele favorit la acest trofeu, scrie digisport.

Iată lista completă: Thibaut Courtois (Real Madrid), Rafael Leão (Milan), Christopher Nkunku (Leipzig), Mohamed Salah (Liverpool), Joshua Kimmich (Bayern), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Vinicius JR (Real Madrid), Bernardo Silva (Manchester City), Luis Díaz (Liverpool), Robert Lewandowski (Barcelona/Bayern de Múnich), Riyad Mahrez (Manchester City), Casemiro (Real Madrid), Heung-Min Son (Tottenham), Fabinho (Liverpool), Karim Benzema (Real Madrid), Mike Maignan (Milan), Harry Kane (Tottenham), Darwin Núñez (Liverpool/Benfica), Phil Foden (Manchester City), Sadio Mané (Bayern Múnich/Liverpool), Sébastien Haller (Dortmund/Ajax), Luka Modrić (Real Madrid), Antonio Rüdiger (Real Madrid/Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Kevin De Bruyne (Manchester City), Dušan Vlahović (Juventus), Virgil van Dijk (Liverpool), João Cancelo (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG), Erling Haaland (Manchester City/Borussia Dortmund).

Ancelotti, convins că Benzema merită „Balonul de Aur” după ce Real Madrid a câştigat Supercupa Europei

Italianul Carlo Ancelotti, antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, a afirmat că atacantul francez Karim Benzema, autorul golului doi în Supercupa Europei, câştigată de madrileni cu 2-0 în faţa lui Eintracht Frankfurt, "se îndreaptă spre 'Balonul de Aur' şi nu mai există nicio îndoială în acest sens", cel puţin în opinia sa, informează AFP.

Referindu-se la meci, tehnicianul italian a declarat pentru postul Movistar: Nu a fost unul uşor, ei s-au mobilizat în jumătatea lor de teren, dar am reuşit să marcăm şi am controlat bine jocul apoi. A fost o ambianţă bună, iar această bună ambianţă te poate ajuta să obţii rezultate mai bune, un joc mai bun".

"Iar atunci când câştigi, ajută la motivarea jucătorilor. Benzema este un jucător important, un lider, care a înscris multe goluri", a adăugat tehnicianul italian.

Real Madrid a cucerit pentru a cincea oară Supercupa Europei la fotbal, după ce a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

Real, câştigătoarea Ligii Campionilor în sezonul trecut, s-a impus prin golurile marcate de David Alaba (37) şi Karim Benzema (65).

Karim Benzema, desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Liga Campionilor 2021-2022

Atacantul francez Karim Benzema a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2021-2022 al Ligii Campionilor la fotbal, în care a cucerit trofeul cu Real Madrid şi a fost golgheterul competiţiei, cu 15 goluri, a anunţat UEFA pe site-ul său oficial. 

Karim Benzema a fost ales de comisia de observatori tehnici a forului continental. Internaţionalul francez a fost motorul echipei Real Madrid în drumul către al 14-lea titlu european al clubului şi al cincilea de când a venit pe Santiago Bernabeu, în 2009, de la Lyon.

Benzema a reuşit zece goluri doar în faza eliminatorie a Champions League (record egalat), începând cu un hat-trick împotriva echipei Paris Saint-Germain în optimi. A realizat o nouă triplă în deplasare contra deţinătoarei trofeului, Chelsea, semnând şi golul care a eliminat echipa londoneză, în prelungirile de la Madrid, înaintea altor trei goluri înscrise în semifinala cu Manchester City, între care şi penalty-ul care a completat remontada Realului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel