Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2021. 

Argentinianul l-a învins în finala pentru trofeu pe polonezul Robert Lewandovski, care se consolează cu premiul pentru cel mai bun atacant al anului 2021. Este al şaptelea trofeu pentru Leo Messi, un record absolut. 

„Dacă e să fiu sincer, nu mă gândesc la asta. Cel mai mare trofeu pentru mine a fost ce am reușit alături de națională. După cât m-am luptat și bătut pentru trofeu, bucuria a fost maximă pentru tot ceea ce m-a costat.

Dacă voi câștiga Balonul de Aur ar fi extraordinar pentru tot ce înseamnă să câștigi încă unul, al șaptelea ar fi o nebunie. Dacă nu câștig, nu e nicio problemă. Am reușit să îmi ating unul dintre marile obiective. Sunt foarte fericit pentru ce s-a întămplat, iar acum să se întâmple ce o fi”, a declarat Messi cu câteva săptămâni înainte de decernarea trofeului. 

Jean Pierre Papin: Dacă îl va lua Messi, se va devaloriza 

”Messi nu a jucat nimic în ultimele cinci luni. Am văzut oameni care spun că e favorit, nu-i înțeleg! Îl adaug aici și pe Cristiano Ronaldo, intră în aceeași categorie. De când a câștigat Copa America, ce a făcut Messi? A marcat un gol în campionat și trei în Champions League. 

N-am nimic împotriva lui Messi, firesc, este unul dintre cei mai buni jucători din istorie, dar anul ăsta nu merită Balonul de Aur.

Dacă-l va lua Messi, Balonul de Aur s-ar devaloriza, pentru că ar însemna că jucătorii de succes nu ar mai avea șansa să câștige trofeul. Când știi cât de greu este să performezi un sezon întreb, știi că nu-i corect”, a spus Jean-Pierre Papin, potrivit AS.

Lewandovski, cel mai bun atacant 

Atacantul Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei, luni seara, la Paris, în cadrul Galei premiilor Balonul de Aur.

Le mulţumesc coechipierilor mei, fără de care nu aş fi golgheterul care sunt, a declarat atacantul la primirea distincţiei.

Cel mai bun marcator din Bundesliga, Lewandowski a doborât în sezonul trecut recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri într-un sezon, faţă de cele 40 de goluri reuşite de legendarul atacant german în ediţia 1971-1972, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel