Lintea, mai valoroasă decât credeai. Nutriționist: Consumați mai des, mai ales că se apropie postul Crăciunului
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce lintea trebuie consumată mai des.
„Indiferent de culoare și de felul în care este pregătită, nu uitați că lintea este una dintre leguminoasele atât de valoroasă din punct de vedere nutritiv. Alături de fasolea boabe, mazăre, soia și năut, lintea este o sursă de proteine vegetale, fibre din belșug și multe minerale (fier, magneziu, calciu etc.) Leguminoasele ar trebui să facă parte din meniul nostru de minimum 2 ori/săptămână, ca alternativă hrănitoare și sățioasă pentru produsele de origine animală. Chiar dacă proteinele vegetale sunt de categoria a 2-a și nu conțin toți aminoacizii esențiali, precum proteinele animale, asocierea dintre leguminoase și cereale (făinoase, orez, mămăligă, pâine) rezolvă acest inconvenient", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram.
„Lintea are avantajul că nu balonează și nu fierbe atât de greu precum fasolea boabe. Poate fi transformată în supă cremă alături de câțiva morcovi o ceapă puțină țelină și o lingură de bulion. Tot lintea poate fi garnitura perfectă pentru orice mâncare cu carne sau pește și se poate consuma și rece, sub formă de salată - amestecată cu legume proaspete din belșug.
Ca orice produs vegetal lintea nu conține grăsimi, amidonul din structura ei se absoarbe lent și menține glicemia constantă iar fibrele contribuie la scăderea colesterolului din sînge.
Cred că v-am convins să consumați linte mai des, mai ales că se apropie postul Crăciunului", a subliniat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News