Linia de tramvai 5 reintră în funcțiune  de vineri, 17 iunie, după mai bine de cinci ani 
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Tramvaiele vor circula la un interval de 8-10 minute
Tramvaiele vor circula la un interval de 8-10 minute
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus repunerea în funcțiune a liniei de tramvai 5, pe traseul Piața Sfântul Gheorghe – Piața Băneasa.

Tot de vineri, 17 Iunie, linia navetă de autobuz 605 va fi suspendată. 

Reintroducerea liniei 5 de tramvai are ca scop creșterea capacității de transport a călătorilor, precum și folosirea în transportul public bucureștean a mijloacelor nepoluante.

Tramvaiele vor circula la un interval de 8-10 minute pe următorul traseu: terminal „Piața Sf. Gheorghe”, Calea Moșilor, Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Bd. Dacia, Str. Alecu Russo, Str. Tunari, Str. Barbu Văcărescu, Str. Cpt. Aviator Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, stația „Piața Băneasa” și retur. 

Linia 5 va fi operată cu tramvaie bidirecționale și va avea capătul la „Piața Băneasa”, până la finalizarea buclei de întoarcere de la Bulevardul Aerogării. 

Prima etapă de probă (1-3 zile), deoarece siguranţa este pe primul loc. Linia va funcţiona cu tramvaie dotate cu posturi de comandă duble, la ambele capete. Pe data de 1 iulie 2022 încep săpăturile pentru refacerea buclei de la capătul Bulevardului Aerogării.

„Circulația tramvaielor liniei 5 între Băneasa – Barbu Vacărescu – Terminal Sf. Gheorghe a fost sistată în septembrie 2017 din următoarele două motive: litigiul privind deținerea terenului aferent buclei de întoarcere din zona Bd. Aerogării/ Str. Grațioasă (lucrare începută, dar suspendată din cauza litigiului) și necesitatea modernizării întregii infrastructuri rutiere (inclusiv calea de rulare a tramvaielor și stațiile aferente) de pe Bd. Barbu Văcărescu și Str. Cpt. Alexandru Șerbănescu, până la Pasajul Băneasa”, preciza viceprimarul Capitalei responsabil cu infrastructura, Stelian Budjuveanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel