Lindsey Vonn, recompensată cu Premiul Prinţesa de Asturia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Americanca Lindsey Vonn, schioarea cea mai mediatizată din ultimul deceniu şi deţinătoarea recordului de victorii în Cupa Mondială feminină de schi alpin, va intra în posesia Premiului Prinţesa de Asturia pentru Sport, chiar în ziua în care va împlini vârsta de 35 ani, informează agenţia EFE.

Evenimentul va avea loc vineri, la Teatrul Campoamor din Oviedo, capitala principatului Asturias. Lindsey Vonn va fi recompensată cu această ocazie pentru cariera sa excepţională, pe parcursul căreia a obţinut 82 de succese în circuitul profesionist de schi alpin şi a cucerit de patru ori marele Glob de Cristal rezervat câştigătoarei Cupei Mondiale.

Campioană olimpică şi dublă campioană mondială, Vonn s-a retras s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut, după ce a disputat 19 sezoane în Cupa Mondială şi a urcat de 137 de ori pe podium.

Palmaresul schioarei din Statele Unite, în vârstă de 34 ani, putea fi însă şi mai strălucitor, dacă nu s-ar fi confruntat cu numeroase accidentări pe parcursul carierei. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel