Limonienii din Italia, incredibil de sănătoși: Gena Limone, documentată științific. Sângele lor distruge instant grăsimile
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels/ Limone sul Garda
foto pexels/ Limone sul Garda
Sunt cei mai invidiați oameni din lume: pot mânca oricât și oricum, pentru că au o genă care-i păstrează sănătoși și supli. 

Este vorba despre oamenii care trăiesc într-un sătuc italian de la poalele Alpilor, numit Limone sul Garda. Mulți dintre ei au capacitatea de a mânca orice, de la sosuri la prăjituri, fără să se îngrașe și fără să le crească colesterolul. Ei au așa-numita “genă Limone”, care conține o proteină specială care distruge lipidele și menține sângele fluid. 

Sunt 1000 de locuitori în Limone sul Garda, 500 dintre ei fiind născuți în localitate. Dintre aceștia, mai mult de 10% au o mutație genetică documentată științific, cu nume consacrat, care menține nivelul de colesterol la valori extrem de reduse. Astfel, acești ”mutanți” pot mânca oricât, pentru că nu vor fi afectați. 

Gena a fost depistată prima dată în sângele unui mecanic de locomotivă din Limone care a fost implicat într-un accident feroviar în Milano (de unde și denumirea de proteină A-1 Milano) și a fost dus la spital. Doctorii au fost uimiți de rezultatele incredibile ale analizelor sale de sânge și așa au extins cercetările în satul de pe malul lacului Garda.

Intervievat de CNN Travel, citat de EuropaFM, Gianni Segala spune: “Gena se transmite prin familia mea. Eu și fratele meu, mama – care are 96 de ani și încă e foarte sprintenă – și toți copiii mei o poartă. Din 1980 am tot donat sânge pentru teste repetate, aproape că ni l-au luat pe tot”.

Apoi povestește cum l-au pus prima oară doctorii să mănânce o doză de frișcă plină de zahăr la fiecare două ore ca să-i monitorizeze glicemia. “Îmi luau sânge după fiecare înghițitură, era așa de dulce și de grasă că mă lua durerea de cap, dar chiar dacă mâncam multă, sângele meu distrugea instantaneu grăsimile, fără să le asimileze”.

“N-am niciodată dureri de stomac și mănânc orice simt că-mi place. Ador cotolette (cotlet de vițel pane și prăjit), prăjeli, mezeluri, îmi place să și beau. Dorm ca un bebeluș”, spune alt limonian. 

O INSULĂ din GRECIA, unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ

Frumoasa îndepărtată insulă a Greciei, Ikaria, a fost numită unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ. Este un loc cu o longevitate excepțională, scrie GreekCityTimes. 

Aici, sunt mai multe persoane sănătoase de peste 90 de ani decât în orice alt loc de pe planetă. Populația din Ikaria trece de 100 de ani. Mulți spun că au uitat să moară. Astfel, nu este nicio surpriză că longevitatea oamenilor din Ikaria a ajuns să fie discutată în toată lumea. În ultimii ani, tot mai mulți oameni au devenit fascinați de stilul de viață al ikarienilor și vor să le afle secretele vieții sănătoase. 

Oameni de știință din toate lumea și-au manifestat interesul puternic în a descoperi ce-i face pe ikarieni nu doar centenari, dar și să ajungă la această vârstă cu o condiție fizică bună și chiar sănătoși, deși vorbim despre o sută de ani de viață. Sunt multe rapoarte care se concentrează pe viața oamenilor din această mică și îndepărtată insulă a Greciei, scrie sursa citată. 

Ikaria face parte din ”Blue Zones” (n.r. Zonele Albastre), nume dat pentru cinci locuri din această lume: Ikaria din Grecia, Sardinia din Italia, Okinawa din Japonia, Nicoya din Costa Rica și Loma Linda din California. În aceste cinci locuri din lume, locuitorii depășesc speranța de viață și trăiesc sănătoși peste 90 de ani. Și ce poate fi mai curios decât viața? Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel