LIMONADA, cea mai bună băutură a sezonului! Care sunt BENEFICIILE celei mai populare răcoritoare
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Pe lista celor mai populare răcoritoare consumate în sezonul cald se regăseşte şi limonada. Pe lângă gustul său deosebit, are şi o mulţime de beneficii pentru organism.

Nu există persoană care să nu se fi răcorit, cel puțin o dată, cu un pahar de limonadă rece. Băutura care are la bază zeamă proaspătă de lămâie, apă și zahăr, este ideală pentru zilele toride de vară. Dincolo de gustul său deosebit, nu mulți sunt cei care știu că limonada are și unele beneficii terapeutice. Preparată după rețeta originală, sau alături de alte ingrediente suplimentare, cum ar fi menta, zeama de portocale sau lime, limonada este varianta cea mai accesibilă atunci când vine vorba despre o răcoritoare sănătoasă, rapid de preparat.

Ideală pentru siluetă

Avantajele pe care limonada le are față de alte sucuri sau băuturi acidulate sunt numărul mic de calorii și conținutul bogat de nutrienți benefici pentru organism. Poți să o introduci în orice tip de dietă și chiar să o consumi de mai multe ori pe zi. Datorită acestor beneficii, limonada a devenit o băutură matinală foarte populară. Cel mai bine este să bei limonadă proaspătă dimineața, deoarece în acest moment organismul este capabil să asimileze toți nutrienții și să-i utilizeze pentru a-și îndeplini funcțiile pe parcursul zilei.

Iată câteva dintre beneficiile limonadei:

Contribuie la îmbunătățirea digestiei

Încurajează pierderea în greutate

Oferă mai multă elasticitate pielii

Este aliatul sistemului imunitar scăzut

Purifică respirația urât mirositoare

Este o doză naturală de energie

Controlează circulația sângelui

În plus, proprietățile antivirale și antimicrobiene ale acestei băuturi sunt esențiale pentru prevenirea și tratarea infecțiilor care afectează tractul urinar. Consumul zilnic de limonadă proaspătă pe stomacul gol ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare care se înmulțesc la nivelul rinichilor și al vezicii urinare. 

Previne stresul oxidativ

Lămâia conține o cantitate generoasă de fitonutrienți, niște antioxidanți care previn daunele cauzate de radicalii liberi ce deteriorează țesuturile din organism. Astfel, zeama de lămâie previne îmbătrânirea prematură din interiorul corpului. O lămâie conține mai mult de o șesime din doza zilnică recomandată de vitamina C. Acest nutrient esențial stopează deteriorarea celulelor, stimulează regenerarea celulelor pielii și accelerează vindecarea mai multor tipuri de leziuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel