România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 09 oct 2019 / 17:08
Ligile profesioniste vor o schimbare MAJORĂ în Liga Campionilor. Ar putea fi mai puține echipe
Liga Campionilor ar putea suferi o schimbare majoră dacă UEFA acceptă o cerință a Asociației Ligilor Profesioniste de fotbal.

Asociaţia Ligilor profesioniste (European Leagues) vrea ca marile campionate de fotbal de pe continent, Premier League, La Liga, Serie A şi Bundesliga, să nu mai aibă patru echipe calificate automat în Liga Campionilor, scrie cotidianul The Guardian, citat de Agerpres.

Asociaţia, din care fac parte 36 de ligi din Europa, propune ca aceste patru mari campionate să aibă doar trei echipe care acced automat în Liga Campionilor, faţă de patru în acest moment, iar formaţiile ce încheie sezonul pe locul 4 să joace în preliminariile competiţiei. Propunerea va fi discutată la o reuniune a European Leagues, săptămâna viitoare, la Londra.

"Cred că unele din campionatele mari vor fi mulţumite dacă vor fi tratate toate în acelaşi fel", a declarat Lars-Christer Olsson, preşedintele organizaţiei. "Dacă dai patru echipe Premier League, iar Bundesligii îi iei una, atunci ai o problemă. Campionatele mari sunt pregătite să participe la această discuţie pentru ceva nou dacă sunt tratate în acelaşi fel", a adăgat el.

Ligile profesioniste doresc de asemenea altă împărţire a veniturilor

 

În prezent, cluburile primesc bani în funcţie de coeficientul UEFA, care ţine cont de performanţele din ultimii cinci ani. De exemplu, Chelsea va primi în acest sezon 27,9 milioane de lire sterline, iar Tottenham, finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor, va intra în posesia a doar 17 milioane de lire sterline.

"(...) Mesajul nostru este că e nevoie de mai multă solidaritate", a spus Olsson, potrivită căruia propunerile ar putea intra în vigoare în 2021. Olsson a confirmat că organizaţia sa se opune în continuare categoric planurilor Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA) privind un nou format al Ligii Campionilor, ce ar urma să aducă mai mulţi bani.

Proiectul prezentat în mai de UEFA ar fi dus, începând din 2024, la o Ligă a Campionilor aproape închisă, foarte favorabilă celor mai mari cluburi, cu 24 de echipe din 32 calificate automat de la un sezon la altul şi doar patru locuri disponibile prin intermediul competiţiilor naţionale.

Cele 32 de echipe ar fi fost împărţite în patru grupe de câte opt echipe, în loc de opt grupe de câte patru echipe, fiecare echipă disputând astfel 14 meciuri în faza grupelor, în loc de şase ca până acum.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro