Data publicării:

Ligia Deca, „soluții concrete” pentru a ajuta elevele care devin mame să termine studiile. Anunțul său vine după ce o o tânără a născut între probele de la Bacalaureat

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă „noi soluţii concrete” pentru sprijinirea elevelor care devin mame să revină la şcoală şi să termine studiile. Printre măsuri se regăsesc cursurile online, flexibilitatea întoarcerii la școală, dar şi consiliere psihologică, sprijin financiar și moral, astfel încât elevii părinți să aibă parte de condiții cât mai bune pentru a-și îndeplini obiectivele academice. 

Anunțul ministrului Educaţiei vine după ce o tânără absolventă de liceu a născut între probele de la Bacalaureat.

„Într-un moment în care liniștea, sprijinul familiei și confortul sunt cele mai importante, o tânără mamă a dat naștere unui copil între probele de la Bacalaureat și a promovat cu brio două examene ale maturității, într-o singură zi. Este un act plin de curaj și demn de admirat de mine, de noi, de oricine îi află povestea.

În România, realitatea ne arată că numeroase fete devin mame mult prea devreme, iar multe dintre ele abandonează procesul educațional pentru a putea avea grijă de nou-născut. Deși fenomenul maternității timpurii presupune mulți pași de parcurs până să fie complet soluționat, sprijinul nostru este de neclintit!

În timpul mandatului meu, mi-am luat angajamentul de a întâmpina mamele minore cu tot ajutorul pe care noi, la Ministerul Educației, îl putem oferi. Suntem responsabili pentru proiectarea unui viitor mai bun atât pentru ele, cât și pentru copiii lor. Și acest fapt se reflectă în Legile Edu”, a scris Ligia Deca pe Facebook.

Ministrul Educaţiei a anunțat noi soluții concrete care vor fi implementate pe viitor pentru a ajuta tinerele mame să nu renunţe la studii.

„Am prioritizat scăderea abandonului școlar, iar în viitor, noi soluții concrete vor fi implementate:

Vom pune pune la dispoziție cursuri online cu ajutorul cărora mamele minore și elevii părinți își pot continua studiile, de acasă.

Flexibilitatea întoarcerii la școală.

Vom acorda sprijin psihologic, financiar si moral, astfel încât elevii părinți să aibă parte de condiții cât mai bune pentru a-și îndeplini obiectivele academice.

Nu ne oprim aici! Voi munci în continuare pentru accesibilizarea educației în rândul tinerelor vulnerabile”, a mai scris Ligia Deca pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (ligia-deca_80259200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel