Lidl retrage un produs de la raft. Suspiciune de Listeria
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 12 noi 2022, 15:31
WhatsApp
foto: recenzii Lidl
foto: recenzii Lidl
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la vânzare a unui produs comercializat de Lidl.

Este vorba despre un sortiment de chifteluțe de cod, retras de la raft din cauza suspiciunii de contaminare cu Listeria Monocytogenes. Clienții pot returna produsul și primesc contravaloarea lui. Important este să nu-l consumați. 

Astfel, producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul ”Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g” (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Clienţii care au cumpărat acest produs cu termenele de valabilitate menţionate sunt rugaţi să nu îl consume.

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a scos produsul de la vânzare. Această rechemare vizează exclusiv produsul ”Sødergaarden Chifteluţe de cod, în stil scandinav 340g (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 şi 25.11.2022. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Sødergaarden, nu sunt afectate de această rechemare“.

Citește și: Kaufland retrage un produs de la comercializare: Clienții să nu-l consume. ”Nu poate fi exclus un risc asupra sănătăţii”

Citește și: 

EXCLUSIV  Investigație sub acoperire în fermele de pui din Germania: Imagini de groază cu puii care ajung pe rafturile Lidl - Video. Precizările Lidl România pentru DCNews

O investigație sub acoperire făcută în fermele de pui din Germania, care aprovizionează magazinele Lidl, arată imagini înfiorătoare cu pui deformați, răniți și murdari, pui care cresc repede și cu defecte. 

”Raportul de investigație a fost înregistrat în ultimele luni ale anului 2022 și arată violența unor muncitori, cum ar fi un operator care sacrifică pui bolnavi răsucindu-le gâtul și lovindu-i. Puii acestui producător sunt prezenți în rafturile supermarketurilor Lidl. Aceste fapte sunt presupuse încălcări ale legislației germane privind bunăstarea animalelor. 

Videoclipul dezvăluie și condițiile insalubre în care trăiesc animalele. Au fost înregistrate imagini cu un operator care urinează în interiorul fermei, fapt care prezintă un risc pentru siguranța alimentară. La fel ca și conviețuirea acestor păsări cu cadavrele altor găini și comportamentul canibal. Păsările pot fi observate în agonie, cu infecții, bolnave sau cu deformări grave care le împiedică să se miște și să acceseze hrană și apă. 

Selecția genetică a puilor de carne se concentrează pe creșterea într-un ritm accelerat, cu obiectivul de a crește rapid masa musculară. Rasele de pui cu creștere rapidă sunt predispuse la boli congenitale grave pe care industria le numește „boli de producție” despre care consumatorii știu puțin sau nimic. Printre acestea se numără boala dungilor albe, ceea ce înseamnă că pieptul are o valoare nutritivă mai proastă: mai puține proteine ​​și mai multe grăsimi.

Pentru a aborda aceste probleme, principalele organizații europene de protecție a animalelor, inclusiv asociația românească F.R.E.E., au lansat campania de informare #LidlAnimalScandal prin care fac apel la Lidl să adere la Angajamentul European pentru Pui.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?