Liderul Al-Qaeda a fost arestat pentru sabotaj - Reuters
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Pakistanezii l-au arestat pe liderul Al-Qaeda, bănuit că ar fi planificat acțiuni de sabotaj.

Agenții pakistanezi de combatere a terorismului au arestat un lider al Al-Qaeda. Este vorba despre Amin ul Haq, un apropiat al defunctului Osama Bin Laden, creierul atacurilor din 11 septembrie asupra Statelor Unite. .

Departamentul de Luptă împotriva Terorismului (CTD) din cea mai populată provincie Punjab a declarat că a înregistrat un dosar legal împotriva lui ul Haq, acuzându-l că a planificat acțiuni de sabotaj împotriva unor structuri importante din provincie, informează Reuters. „Într-o descoperire semnificativă în lupta împotriva terorismului, CTD, în colaborare cu agențiile de informații, l-a reținut cu succes pe Amin ul Haq, un lider senior al Al-Qaeda”, a adăugat purtătorul de cuvânt al departamentului într-un comunicat.

Bin Laden a fost ucis în 2011, în timpul unui raid american în ascunzătoarea sa din orașul pakistanez Abbottabad.

Cine este Amin al-Haq 

Amin al-Haq este un fost lider al rețelei teroriste al-Qaeda, cunoscut pentru implicarea sa în activități teroriste și legăturile strânse cu Osama bin Laden. A fost un membru important al grupării și a servit ca principalul său ofițer de securitate în perioada în care bin Laden se ascundea în Pakistan. Al-Haq a fost implicat în protejarea lui bin Laden în timpul sejurului acestuia în Abbottabad, Pakistan, unde bin Laden a fost capturat și ucis de forțele speciale americane în mai 2011.

După moartea lui bin Laden, Amin al-Haq a reușit să scape și a fost căutat de autoritățile internaționale. De asemenea, în anii următori au fost lansate numeroase operațiuni pentru a-l prinde. Abia acum a fost capturat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel