Liderii PDL resping convocarea Congresului. Partidul, fracturat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Scandal cu sânge pe pereți, după afirmația unui lider, în ședința   Colegiului Director al PDL, de joi. Vasile Blaga şi Emil Boc sunt în cărţi pentru ocuparea funcţiei de preşedinte interimar al PDL până după alegerile parlamentare. Noua conducere va fi validată de către Consiliul Naţional Coordonare cât mai repede cu putinţă. Liderii PDL au respins organizarea unui congres. Blaga o acuză pe Elena Udrea.

[caption id="attachment_192094" align="alignnone" width="640" caption="Vremurile partidului stat au apus de mult în Modrogan"][/caption]

Ședința Colegiului Director este departe de a lămuri apele în PDL. Toată lumea a ajuns să se certe cu toată lumea în cadrul ședinței. Supusă la vot organizarea unui congres, propunerea a fost respinsă. Practic s-a ajuns la balotaj,  24 la 24 de voturi. Berceanu și Blaga au contestat acest vot.

O parte dintre liderii BPN și-au anunțat demisia, printre care Elena Udrea, Gheorghe Ștefan, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean și liderul de la Mureș, Dorin Florea. În cursul dezbaterii, președintele PDL, Emil Boc, a venit cu trei propuneri pentru încerca să scoată partidul din degringolada în care se află.

În timpul dezbaterii, președintele Senatului, Vasile Blaga i-a reproșat lui Udrea:  "Ţi-ai promovat toţi delfinii! Tu şi cu Anca Boagiu! Uite unde am ajuns"

Elena Udrea ar fi replicat, la un moment dat că: "V-am ajutat pe toți, apoi m-ați respins!"

Sulfina Barbu, pe de altă parte,   declarat că nu și-a depus nimeni demisia în ședința Colegiului Director, dar că încă se dezbate şi că nu ştie care va fi "varianta de final". Ea a spus că unii şi-au arătat intenţia de demisiona.

 Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, joi, că Elena Udrea şi-a anunţat demisia din conducerea partidului şi că o bună parte din membrii Biroului Permanent care au luat cuvântul în şedinţa Colegiului director şi-au anunţat demisiile.

La ieșirea într-o pauză, după ore bune de certuri, președintele PDL, Emil Boc, a spus că: "Nu am nimic de declarat. Fiind în derulare, nu am nimic de declarat. Atâta vreme cât şedinţa nu s-a încheiat, nu vă putem da concluzii", le-a spus Emil Boc, ziariştilor aflaţi în faţa sălii de şedinţă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel