Lider UDMR, jigniri la adresa românilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Tamas Sandor
Tamas Sandor
Liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor aduce referiri jignitoare oltenilor într-o declarație preluată de cotidianul de limbă maghiară Szekely Hirmondo.

Liderul UDMR a comentat pentru presa de limbă maghiară decizia Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc de a ancheta hotărârea Consiliului Local al municipiului Târgu Secuiesc din luna noiembrie 2015 prin care o stradă din municipiu ar urma să poarte numele lui Wass Albert, considerat de justiția română criminal de război, informează jurnalistul Dan Tănasă pe blogul personal.

Cu această ocazie, Tamás Sándor îi jignește în mod gratuit, pe olteni, despre care afirmă că, spre deosebire de secui, sunt fricoși.

”Ajungem, încetul cu încetul, până acolo încât să se încerce să ne fie reglementate gândirea şi preferinţele romanciere, însă nu le va merge. Cred că au greşit destinatarul. Au impresia că secuii funcţionează precum oltenii, care dacă sunt speriaţi, le tremură stomacul, genunchii. La noi funcţionează altfel. Le propun bibliotecilor să iniţieze seri de lectură Wass Albert”, precizează Tamás Sándor.

În 1946, scriitorul maghiar Wass Albert, împreună cu tatăl său Endre Wass, au fost condamnați de un tribunal din România pentru crime de război.

După Dictatul de la Viena (30 august 1940), când România a fost silită să cedeze Ungariei horthyste aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei, Wass Albert împreună cu tatăl său, au fost găsiți responsabili pentru evenimentele care au avut loc în septembrie 1940, în urma cărora au fost executați mai mulți români și evrei.

Scriitorul maghiar Wass albert este în continuare considerat criminal de război de către justiția din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel