Lider sindical: noua lege a salarizării, tragere de timp
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
SINDICATE - PROTESTE
SINDICATE - PROTESTE

Liderii de sindicat sunt circumspecți în ceea ce privește noul proiect al Legii salarizării unice, care ar trebui pus în dezbatere publică, marți, 17 mai.

”Am auzit la radio despre intenția Guvernului, de a pune în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență privind salarizarea în sistemul bugetar, a declarat Florin Vâlnei, liderul Sindicatului Sed Lex, pentru DCNews. Până acum am avut o ședință de patru ore la Ministerul Muncii, la care au participat toți sindicaliștii din Apărare, Ordine Publică, Siguranță națională. Din ce mi-am dat seama a fost o întâlnire de evaluare a domeniului. Noi am cerut ca noua lege să o ia de la zero, pe fiecare clasă, am mai explicat particularitățile domeniului, dar mai mult nu s-a discutat. De abia de mâine putem să analizăm un proiect concret, dacă va fi publicat. Oricum, finalizarea este undeva în noiembrie, 2017, din câte am înțeles”.

Speram să nu procedeze ca d-na Costea

”Suntem convocați din nou la o ședință, la ora 17, la Ministerul Muncii, ne-a declarat Anton Hader, președintele sindicatului cadrelor didactice din învățământul universitar, Alma Mater. dacă ni se dă proiectul cu jumătate de oră înainte, n-am făcut nimic. Și dacă îl primim dimineața, tot nu e timp să-l analizăm. Ni s-a spus că e o formulă nouă, care va mulțumi cei mai mulți oameni posibil. Din câte știm, îmbunătățirile se fac cu bani, iar suma prevăzută, de 200 de milioane de lei, lunar, nu poate petici un sistem bugetar cu mari inegalități. De aceea, suntem circumspecți. Ne temem să nu fie doar o formulă de tragere de timp, până vin alegerile, dar și de o formulă care să anuleze ceea ce am câștigat, în special în ultimii ani. Speram să nu procedeze la fel ca fostul ministru, dna Costea, să ne dea dimineața un proiect scos din joben, dar asta este. Vom discuta pe baza acestei formule, de mâine încolo”, a spus prof. Hader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel