Urmărește emisiunea live
Lider PSD îl compară pe Cîțu cu Băsescu: Parcă-l auzim în 2008, când ne spunea că România va fi ferită de criză
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Florin Cîțu   - foto Agerpres
Florin Cîțu - foto Agerpres
PNL-ul este acuzat din cauza slabei informări cu privire la criza economică ce urmează să lovească România. 

”În timp ce Comisia Europeană spune că România va fi lovită de criza economică generată de pandemia cu noul coronavirus, PNL-iştii practică politica struţului şi ne spun că toţi experţii europeni nu au dreptate. Avertismentele oficialilor europeni vorbesc despre o scădere accentuată a economiei în 2020 şi de efecte dintre cele mai serioase pentru întreaga populaţie. În tot acest timp, Guvernul PNL alimentează clientela de partid cu bani din contracte aranjate pentru măşti de protecţie la preţuri supra-evaluate. Avem senzaţia că îl auzim din nou pe Traian Băsescu în 2008, când ne spunea că România va fi ferită de criză. Ştim cu toţii ce a urmat atunci", a afirmat preşedintele social-democraţilor braşoveni, senatorul Marius Dunca, conform Agerpres.  

Senatorul PSD consideră că urmările acestei crize vor fi creşterea inflaţiei, scăderea puterii de cumpărare, creşterea cursului de schimb şi a preţului la utilităţi, alimente sau la ratele bancare.

"Negarea evidenţei crizei, negarea efectelor unei crize economice de către guvernul PNL de la Bucureşti va avea efecte directe pentru fiecare dintre noi. Sunt deja estimări îngrijorătoare cu privire la creşterea inflaţiei la 2,5-3%, lucru ce se va observa imediat în creşterea preţurilor la alimente şi produse de larg consum. Riscurile sunt majore pentru întreaga populaţie, care a obţinut în ultimii ani o creştere a veniturilor şi o stabilizare a preţurilor coşului de consum. Previzibila creştere a cursului de schimb va avea efecte în lanţ asupra preţului utilităţilor şi a ratelor bancare. Şi în tot acest timp, singurele măsuri ale guvernului PNL sunt fantasmagorice, cu bătaie lungă, până în 2027", a declarat preşedintele PSD Braşov.

Conform acestuia, soluţia pe care "PNL refuză să o adopte" ar fi finanţarea IMM-urilor aflate în dificultate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel