Lider PDL: Amenzile din Codul Rutier au rolul de a cârpi bugetul
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Poliția
Poliția

Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, a declarat, vineri, că majorarea amenzilor din noul Cod Rutier are rolul de a mai "cârpi" puţin bugetul naţional, fără a avea ca rezultat reducerea numărului de accidente.

"Creşterea valorii amenzilor, care sunt mai mari cu 60%, cu 100% şi chiar cu 200%, nu urmăreşte altceva decât de a mai cârpi puţin din bugetul ăsta şi cred că din momentul în care va intra în vigoare, dacă va intra în această formă, vreo două luni de zile va fi o prigoană pe toate şoselele, toţi poliţiştii vor fi scoşi în stradă şi cum l-a prins pe unul cum l-a amendat. Scopul principal pe care l-a scos acest Cod Rutier nu este neapărat reducerea accidentelor, ci faptul că au crescut amenzile foarte mult, rolul lor e de a asigura la buget cât mai mulţi bani", a afirmat Mircea Toader, potrivit Agerpres.

El a adăugat: "Este o sugrumare, e aproape imposibil pentru foarte mulţi oameni şi în special pentru conducătorii profesionişti să plătească aceste amenzi. Oricine poate greşi, dar trebuie să fie o corelaţie cu posibilităţile financiare pe care le are fiecare conducător auto".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel