Lider catalan, DESTITUIT de conducerea de la Madrid. Se anunță proteste
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Curtea Supremă a Spaniei a interzis președintelui regional al Cataloniei să mai rămână în funcție. Iată ce a făcut acesta.

Curtea Supremă a Spaniei a interzis președintelui regional al Cataloniei, Quim Torra, să rămână în funcție pentru că a refuzat să înlăture un banner care cerea eliberarea liderilor separatiști. Mesajul a fost afișat de acesta pe o clădire publică. În hotărârea lor, completul de judecată a votat în unanimitate și a reconfirmat decizia de anul trecut a unei instanțe de a interzice lui Torra să ocupe orice funcție publică timp de 18 luni. Atunci, acesta a fost amendat și cu 30.000 de euro.

Decizia conform căreia Quim Torra nu a respectat legea electorală a Spaniei declanșează o nouă perioadă de incertitudine în regiunea nord-estică a Spaniei. Conform reglementărilor existente, adjunctul lui Torra ar trebui să preia funcția de președinte până când vor avea loc noi alegeri. 

Activiștii pro-independență au chemat lumea la proteste

Activiștii pro-secesiune au reacționat chemând populația la proteste. Potrivit acestora, manifestațiile vor fi organizate vineri, 2 octombrie, la Barcelona, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel