Lider catalan, declarații scandaloase la Cluj
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Marc Gafarot i Monjó, coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan a fost invitat la Cluj de Partidului Popular Maghiar. El a explicat că în opinia sa, în Transilvania există o sesizabilă dorință către autonomie, nu doar în rândurile populației maghiare ci și a unora dintre români. 

Autonomia de tip federalist este un bun instrument politic prin care diferenţele de limbă şi de cultură dintr-o regiune pot fi conciliate şi administrate, consideră coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan, Marc Gafarot i Monjó.

"Cea mai mare bogăţie a Europei sunt societăţile multiculturale. În Spania nu trăiesc doar spanioli, mai sunt şi bascii, catalonii, galicienii. În ţară se vorbesc 4-5-6 limbi. (...) În România, în Transilvania, există o importantă comunitate de maghiari, au propria lor limbă, cultură. Dar cred că există o dorinţă, pe care o poţi simţi, către autonomie, în Transilvania, chiar dacă ea merge dincolo de limitele maghiarilor. Sunt români care trăiesc în Transilvania şi care au opinii diferite despre politica administraţiei interne a României, decât alţi români din alte părţi ale ţării", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, Marc Gafarot i Monjó, conform Antena3.ro.

CITEȘTE ȘI Năstase, AVERTISMENT după mișcarea fără precedent a MAGHIARILOR

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel