Licitație tablou, vânzare record
Autor: Cătălina Burghelea | Publicat pe: 14 noi 2018, 16:48
WhatsApp
Tabloul ''Chop Suey'', de Edward Hopper, a fost vândut marţi de casa Christie's cu 91,8 milioane de dolari, un record pentru pictorul american, într-o licitaţie desfăşurată la New York şi care a vizat prima parte a unei colecţii private adjudecate cu 317,8 milioane de dolari - cea mai înaltă cifră atinsă vreodată de o compilaţie de artă americană, relatează EFE.

Potrivit Christie's, vânzarea primei părţi a colecţiei lui Barney A. Ebsworth, reunită sub titlul An American Place, a atins în total suma de 317,801 milioane de dolari pe parcursul a două zile de vânzări, dedicate excepţionalei colecţii de artă americană din secolul XX.

Record pentru artist american

Aspectele cele mai importante ale colecţiei au inclus tabloul "Chop Suey", piesa cea mai importantă a pictorului Edward Hopper a cărui operă se află încă în mâini private, care a atins suma suma de 91.875.000 de dolari - un record pentru artistul american.

"Woman as Landscpae", de Willem de Kooning, a stabilit de asemenea un record pentru artist, atingând suma de 68,9 milioane de dolari, în timp ce "Composition with Red Strokes", de Jackson Pollock, s-a vândut cu 55,4 milioane de dolari.

După licitaţie, familia Ebsworth a comentat într-o notă publicată de Christie's că este foarte mulţumită de rezultatele de marţi seară pentru aceste opere, care au încântat ochii tatălui lor, şi care au avut în vedere calitatea.

Barney A. Ebsworth, care a murit anul acesta în aprilie, a fost colecţionar împătimit şi om de afaceri multimilionar, clasându-se la un moment dat pe primul loc al celor mai importanţi 200 de colecţionari ai lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?