Licitația de stele. Cât costă cea mai mare bucată de lună scoasă la vânzare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ / Pexels Raman Deep
Foto Ilustrativ / Pexels Raman Deep
Catawiki a lansat o licitație exclusivă de meteoriți și corpuri cerești cu origini deosebite. Punctul culminant al acestei vânzări este cu siguranță meteoritul lunar de 1 kg care are un preț estimat la 300.000 de euro de către experți.

Dacă visezi să iți  mobilezi casa și să afișezi în living un obiect de origine stelară, până pe 2 aprilie pe site-ul de licitații online Catawiki va fi posibil să căștigi la licitație o bucată de Lună, o bucată de Marte sau un asteroid stelar. 

Atenție însă, va fi necesar să ai la îndemână un portofel foarte bine aprovizionat: prețurile estimate de experți pentru fiecare dintre aceste corpuri cerești sunt între 60.000 și 300.000 de euro

În ultimii ani, Catawiki s-a impus ca principală casă de licitații online pentru articole rare și excepționale, iar de această dată a lansat o licitație exclusivă de meteoriți și corpuri cerești cu origini deosebite. Punctul culminant al acestei vânzări este cu siguranță meteoritul lunar de 1 kg care are un preț estimat la 300.000 de euro de către experți și este cea mai mare „bucătă de lună” dintre cele licitate până acum de site.

Pentru cei mai interesați de planeta roșie, va fi scos la licitație și un meteorit de pe Marte, care are un preț estimat de experții Catawiki la aproximativ 80.000 de euro. Obiectul are distincția de a avea o crustă topită completă și proaspătă, destul de rară pentru acest tip de meteorit.


Reprezentând doar 1% din căderile de meteoriți, palazitele, pe lângă faptul că sunt rare, sunt adesea cele mai valoroase piese pentru colecționari și odată lustruite sunt apreciate și pentru calitățile lor estetice. Pe Catawiki va fi posibil să cumpărați un Sericho Pallasite de 62 kg cu un preț estimat de experți de 72.000 EUR.

Vezi galeria Foto

De asemenea, este pus în vânzare un meteorit de 11 kg din centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter: o piatră care a făcut parte dintr-o ploaie de meteoriți care a căzut asupra orașului Viñales din Cuba în 2019 și care are astăzi un preț estimat la 110.000. EUR.


Un alt obiect proeminent din licitația specială este o condrită mare de enstatită cu o greutate de 72 kg. Condritele sunt cei mai primitivi dintre meteoriți și acesta are o valoare estimată la 31.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel