Licitația Quadro 21 – Licitația de Crăciun
Galeria Quadro organizează în perioada 9−11 decembrie 2016 Licitația Quadro 21 – Licitația de Crăciun, desfășurată exclusiv online pe site-ul www.galeriaquadro.ro. Cei interesați pot viziona loturile licitației în expoziţia de la sediul Galeriei Quadro în perioada 28 noiembrie - 11 decembrie, în intervalul orar 10:00–13:00 și 14:00–18:00.
Licitația 21 este cea mai amplă ofertă de până acum a Galeriei Quadro cu 170 de opere, și lucrări ale peste 120 de artiști.
"Introducem noi nume de artiști pe piața licitațiilor din România și punem un puternic accent pe arta din anii 1960-1989. Unele dintre aceste lucrări le-ați putut vedea și în expoziția Cluj70. Arta clujeană din perspectiva expozițiilor județene 1968-1972, care s-a bucurat de un mare succes de public", se precizează în comunicatul galeriei.
Citește și: Descoperă magia la Sibiu!
Arta interbelică clujeană este reprezentată de o serie de importante și rare lucrări, cum este o inedită vedere a Clujului de pe Someș, realizată de Fülöp Antal Andor în 1929 – posibil cea mai timpurie lucrare a artistului, care apare pe piață. Pictura – a cărei strat pictural subțire aduce aminte de condițiile modeste în care trăiau și lucrau artiștii Boemei clujene – este o piesă de marcă a începuturilor școlii clujene de artă. Același peisaj este reluat aproape cu douăzeci de ani mai târziu de Emil Cornea (1947), iar peisajul urban este marcat de traversele nou ridicate.
Citește și: Eseu coral... Timpul culorilor de toamnă, la Sala Radio
Arta interbelică este reprezentată de nume sonore: Aurel Popp cu două compoziții rare, Dimitrie Cabadaiev cu piesa pointillistă Turnul Dulgherilor în Sibiu, Nagy István cu un amplul Portretul unei doamne și Cai la păscut, Nagy Oszkár cu tabloul matur: Lumini pe o casă băimăreană, Pericle Capidan cu mai multe lucrări reprezentative perioadelor și tematicelor sale, François Gáll cu o mică Stradă romană din timpul sejurului său din 1931 (care pornește la prețul de 100 EUR – conform unei tradiții mai vechi a noastre, de a porni o lucrare din colecția galeriei la acest preț) și În adâncul pădurii, Petru Feier și Petru Abrudan cu tipurii și închegate compoziții, Klein József și Jándi Dávid cu piese moderniste, etc.
Citește și: Ada Milea îl aduce pe Apolodor la Sibiu!
Dintre sculpturi amintim Portretul lui Nichita Stănescu realizat în anul 1954 de Otto Kruch și un relief din 1936 de Ion Vlasiu, cunoscut până în acest an doar dintr-o reproducere interbelică. Sculptura în lemn de mari dimensiuni a lui Lőrincz Lehel și Shakespeare în bronz realizat de Egon Marc Lövith reprezentau sculptura clujeană în expoziția Cluj70, organizat în 1970 la București.
Selecția de lucrări din anii 1960-1989 prezintă o mare varietate stilistică, de la abordările figurative și realiste până la experimentări geometrice și de limbaj (Baász Imre, Ștefan Bertalan, Anikó Găină Gerendi, Octav Grigorescu, Jakobovits Miklós, Nagy Pál, Dan Perjovschi etc).
Puteți licita pentru lucrări valoroase, cu prețuri de pornire cuprinse între 100 și 13.000 EUR.
Autenticitatea operelor de artă puse în vânzare este garantată pe termen nelimitat de Galeria Quadro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News