Data publicării:

Lichior de cireșe. Rețete foarte veche: Datează din 1908

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei o rețetă veche de lichior de cireșe, ai ajuns unde trebuia.

Ingrediente

- 2 kg cireșe
- 1 linguriță cu vârf scorțișoară pudră
- 10 cuișoare
- sâmburii de la 300 g cireșe
- 1,5 l alcool
- 400 g zahăr
- 1/2 l apă

Cum se prepară


Cireșele se spală și se curăță de codițe. De la 300 g cireșe (din cele 2 kg) scoatem sâmburii și îi zdrobim. Punem toate cireșele într-un borcan de sticlă încăpător sau o damigeană de sticlă și apoi adăugăm scorțișoara, cuișoarele, sâmburii zdrobiți și alcoolul, potrivit reteteistorice.ro. Amestecăm bine, astupăm recipientul și punem la macerat 1-2 săptămâni (din când în când mai amestecăm compoziția).

După perioada de așteptare, strecurăm lichidul și îl amestecăm cu siropul răcit de zahăr (zahărul se topește pe foc în apă și apoi se lasă la răcit). Se pune lichiorul în sticle, se astupă și se pun în cămară.

BONUS: Brownie cu cireșe, prăjitura momentului. Rețeta de sezon

Ingrediente

- 200g ciocolată neagră (cu minim 70% cacao)
- 150g unt
- 200g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 100g cireșe (proaspete sau din compot)

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topește ciocolata și untul la bain-marie sau la microunde. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.

Într-un castron mare, bate ouăle cu zahărul și extractul de vanilie până când devin spumoase. Toarnă amestecul de ciocolată și unt peste ouă și amestecă bine. Adaugă făina și praful de copt și amestecă până la încorporare.

Spală și decojeste cireșele (dacă sunt proaspete). Adaugă cireșele în compoziție și amestecă ușor. Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează-o. Coace brownie-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (adâncind o scobitoare în mijlocul brownie-ului - dacă iese curată, este gata).

Lasă brownie-ul să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi taie-l în pătrate și servește-l. Poți să-l decorezi cu cireșe proaspete sau cu puțin zahăr pudră înainte de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel