Libertatea (Tolontan) a omis din ședința CNA fix declarațiile despre Bogdan Chirieac în cazul jurnalistei Iulia Marin. Răsvan Popescu: S-a delimitat, dar el nu reprezintă România TV
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 25 apr 2023, 18:15
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Consiliul Național al Audiovizualului a discutat marți, 25 aprilie, felul în care România TV a prezentat subiectul cu moartea Iuliei Marin în două ediții ale emisiunii realizate de Victor Ciutacu.

Libertatea.ro, condusă de Cătălin Tolontan, a făcut live text cu declarațiile din cadrul ședinței CNA, dar a omis declarațiile despre Bogdan Chirieac care a fost prezent în una dintre emisiuni. Răsvan Popescu a salutat poziția pe care a avut-o Bogdan Chirieac în emisiune, dar a sugerat că nu este importantă în context pentru că analistul politic nu reprezintă România TV.

Ședința a durat aproximativ trei ore, fiind marcată de discuții în contradictoriu între unii membri CNA și Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu l-a întrebat pe Răsvan Popescu, membru CNA, în cadrul ședinței, ce i-ar fi zis lui Răzvan Savaliuc, în cadrul emisiunii de la România TV, când jurnalistul a afirmat că „nu ar fi angajat-o pe Iulia Marin”.

Răsvan Popescu a zis: „Eu i-aș fi spus așa domnului Savaliuc: Să nu ne grăbim pentru că puteți comite o greșeală”. Măcar era o formă de delimitare dacă îi spuneați așa”.

„Păi s-a delimitat Bogdan Chirieac de afirmația lui Răzvan Savaliuc”, a zis Victor Ciutacu.

Răsvan Popescu: „Da, s-a delimitat Bogdan Chirieac, dar Bogdan Chirieac nu reprezintă România TV”.

Acest dialog din ședința de astăzi a CNA a fost omis de Libertatea.ro, site condus de Cătălin Tolontan.

VEZI ȘI: Derapaj al site-ului lui Tapalagă. Tragedia de la Libertatea, folosită pentru a lovi în Bogdan Chirieac - https://www.dcnews.ro/derapaj-al-site-ului-lui-tapalaga-tragedia-de-la-libertatea-folosita-pentru-a-lovi-in-bogdan-chirieac_913470.html

Amintim textul necenzurat al intervenției lui Bogdan Chirieac de la România TV:

„În România, spre deosebire de alte state care iau foarte în serios persoanele cu astfel de afecțiuni, nu ai o legislație suficientă. Este ca și cum această boală ar fi una rușinoasă. Dar nu este nimic rușinos! Absolut nimic în această chestiune! În plus, medicina a avansat, există și tratamente valabile pentru această boală”, a zis Bogdan Chirieac. Victor Ciutacu a intervenit: „Pare că la această fată, tratamentele nu au fost de efect”.

„Probabil că nu au fost, dar societatea și colegii săi, probabil, au tratat-o într-un mod total eronat. Încerc să spun următorul lucru: O boală psihică nu este nimic de rușine în ea. N-ai făcut nimic greșit. Te poți naște cu ea, o poți dobândi în urma unui traumatism”, a răspuns Bogdan Chirieac.

„Este de compătimit”, a zis avocatul din platou. „Dar poate că persoana nu dorește să fie compătimită. Este exact ca atunci când ai boli de inimă sau diabet. Nu poți să-l internezi pe om la Obregia, în primul rând pentru că nu ai spitale de psihiatrie în România. Înțeleg că, la Obregia, este mai degrabă lagăr de concentrare. Conform legii, nu ai voie să ai clinici private de psihiatrie... Asta e o chestie lăsată de Ceaușescu”, a continuat Bogdan Chirieac.

„Fata asta a stat internată cu forța”, a zis Ciutacu. „Cu forța înseamnă ori cu rudele, ori cu miliția și Parchetul”, a continuat Bogdan Chirieac.

Victor Ciutacu l-a întrebat dacă „pixul poate fi considerat o armă”, iar Bogdan Chirieac a zis: „Cumplită”.

Apoi, Răzvan Savaliuc a zis: „Dacă tu, Ciutacu, ieșeai pe post și spuneai că ai fost internat cu forța de trei ori și te-ai mai dus și tu de bună voie, probabil și postul renunța la tine și te trimitea la sanatoriu un pic”.

Chirieac l-a întrerupt și a zis: „Omenește vorbind, așa ceva nu ar fi în regulă. Adică trebuie să-i dai omului posibilitatea să mănânce o pâine. Eu am văzut multe ticăloșii la domnul Tolontan și niciodată nu l-am suspectat că nu este în deplinătatea facultăților mintale. Despre domnișoara Iulia, Dumnezeu să o ierte, nu puteai să o dai afară!”.

VEZI ȘI: De ce moartea Iuliei Marin, jurnalista de 32 de ani, este o lecție pentru anumiți preoți - https://www.dcnews.ro/de-ce-moartea-iuliei-marin-jurnalista-de-32-de-ani-este-o-lectie-pentru-anumiti-preoti_912939.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?