Liberalii se retrag: Acuză neînțelegeri cu UDMR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (PNL Satu Mare)
Sursă foto: Facebook (PNL Satu Mare)
Liberalii nu par să ajungă la un consens cu reprezentanții UDMR, de aceea au ales să se retragă. 

Filiala judeţeană Satu Mare a Partidul Naţional Liberal (PNL) a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR, scrie Agerpres.

"Filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis, în unanimitate, retragerea membrilor din funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Am luat această hotărâre din mai multe considerente, dar sigur că principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest. UDMR nu a luat în calcul cel mai important element şi anume că noi, cei din PNL Satu Mare, suntem preocupaţi de atingerea unor obiective pe care ni le-am asumat în campania electorală fiecare dintre cei prezenţi şi nu ţintiţi, legaţi de anumite funcţii politice. Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, PNL Satu Mare îşi va aduce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare. Alegătorii noştri nu sunt de vânzare. Cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

UDMR, acuzat de "derapaje totalitare"

Acesta a acuzat organizaţia judeţeană a UDMR de "derapaje totalitare", respectiv încălcarea repetată a accesului la informaţii publice, întârzierea punerii în execuţie a unor lucrări din fonduri europene şi direcţionarea de fonduri publice către UDMR.

"Acţiunea noastră nu este îndreptată împotriva cuiva. Noi dacă avem o dispută cu UDMR, nu avem o problemă cu etnicii maghiari. Noi avem o dezbatere, o competiţie de idei şi de proiecte cu un partid numit UDMR, care s-a dovedit că are dublă comandă. Este şi în majoritatea din guvernul României, dar face parte şi din guvernul de la Budapesta", a mai afirmat preşedintele PNL Satu Mare.

Ciolacu: Un Guvern funcţionează şi cu remanieri

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, marți, că va fi făcută o remaniere guvernamentală şi va exista o discuţie aplicată în acest sens în coaliţie.

„Sunt ferm convins că se va face, la un moment dat, o remaniere. Asta a fost discuţia de acum o lună, o să avem o discuţie mai aplicată în interiorul coaliţiei. Nu vreau să am o discuţie punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu premierul şi pe urmă cu colegii mei. Nu vin aceste veşti la televizor date de cineva. Cred că un Guvern funcţionează şi cu remanieri. E ceva normal, nu că susţin o anumită remaniere sau nu”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament. 

Întrebat va fi o remaniere mai extinsă, nu doar trei miniştri, liderul social-democraţilor a replicat: „Nu v-am spus nici de primii trei!”

Întrebat dacă vor pleca acasă membrii Executivului care nu vor fi capabili să reducă cheltuielile cu 10% la instituţiile pe care le conduc, Marcel Ciolacu a spus: „Presupun că prim-ministrul are o grilă de evaluare!”

Citește mai multe aici - PNL, PSD și UDMR, în ședință. Chirieac: Ce se va întâmpla dacă vine și Kelemen Hunor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel