Urmărește emisiunea live
Liberali, înregistrați în birou la Drulă. Chirieac ridică o problemă-cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Liberalii George Stângă și Iulian Dumitrescu au fost înregistrați atunci când exercitau presiuni asupra ministrului Cătălin Drulă. Jurnalistul Adrian Ursu și analistul Bogdan Chirieac au vorbit despre „dedesubturile“ acestei acțiuni și mizele politice pe termen mediu și lung.

Doi liberali au fost înregistrați de procurorii DNA în timp ce îi cereau ministrului Cătălin Drulă să-i păstreze în funcție pe doi șefi de instituții publice.

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța (citește mai mult AICI).

Adrian Ursu consideră că mizele sunt legate de alegerile prezidențiale

Jurnalistul Adrian Ursu a intervenit telefonic la Antena 3 și a comentat „dedesubturile“ acestor presiuni pe care cei doi liberali le-au exercitat asupra ministrului Transporturilor.

„Trebuie să privim apariția stenogramelor într-o cheie cu țintă multiplă și, evident, nu întâmplătoare din punct de vedere al plasării în calendar. Vorbim de această dezvăluire a informațiilor dintr-un dosar la care bănuiesc că se lucra și care atinge mai multe obiective. Unul dintre ele este Drulă președinte al nou fuzionatei formațiuni USR-PLUS, acolo unde domnul Barna are probleme pe partea cu dosarul, în vreme ce domnul Drulă e cel care, iată, nu e om, e câine, e cinstitul cinstiților, după cum se spune în stenograma respectivă. Domnul Drulă e câine, nu te înțelegi cu el. E atât de cinstit încât nu cedează în fața mafioților. Ca urmare, repet, Drulă președinte, ăsta e primul obiectiv. S-a rezolvat cazul, domnul Cioloș poate să își ia adio de la aspirațiile de a câștiga președinția USR-ului care a înghițit și PLUS-ul. Am mai văzut oameni care, după ce unii s-au retras în lacrimi, au venit să salveze situația.

Al doilea obiectiv este Florin Cîțu președinte. Bifat și acesta, doar că mai erau câțiva indeciși, printre care știu că se număra și domnul Iulian Dumitrescu și organizația sa de la Prahova. Nu că ar fi contat, dar trebuia să fie ordine și disciplină, ca urmare s-a rezolvat cazul și cu Iulian Dumitrescu și o posibilă radiere a sa la gruparea Orban. Al treilea obiectiv, mă feresc deocamdată să o spun, nu am suficiente elemente, dar cred că povestea asta lovește mult, mult mai sus. E un avertisment, dar nu mă hazardez să dau mai multe elemente, însă primele două obiective cred că sunt destul de clare. Domnul Stângă, care acum e de dreapta, nu avea practici din acelea pe care le dezavuau ei la adversari care ziceau uite cum fac numirile, etc? Ei bine, domnul Stângă rezolva ca rezolvitorul, iar domnul Dumitrescu rezolva cumva la fel, dar puțin mai reținut decât domnul Stângă“, e de părere Adrian Ursu.

Bogdan Chirieac: Eu am o singură întrebare

De asemenea, analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat surprins de faptul că o convorbire ar fi putut fi înregistrată în biroul lui Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor:

„Eu cred că la mare lucru nu ne așteptăm. A explicat foarte bine Adrian Ursu dedesubturile acestei afaceri. Cred că ne oprim aici, e cineva reținut, sunt patru oameni de afaceri care nici nu contează, putem să îi luăm cu camioanele și să-i aruncăm la canal. Și așa am văzut că vor să dragheze Canalul Sulina, deci oamenii de afaceri pot lucra la dragare și consolidarea malurilor. Cred că e suficient ce s-a dat.

Eu am o singură întrebare: Stenogramele sunt făcute în biroul domnului ministru Cătălin Drulă? Că așa pare. Asta înseamnă că ori cu telefonul, ori domnul Drulă a permis instituțiilor, organelor să plaseze microfoane în biroul ministerial, tocmai ca să-i surprindă pe partenerii de coaliție de la PNL. Delicioși, formidabili acești domni, aceste personalități, ca să fim politically correct“, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel