Liber la pașapoarte pentru copii, fără programare, de 1 iunie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook InterDoc - Cetățenie Română
Facebook InterDoc - Cetățenie Română
Cererile de paşapoarte pentru copii pot fi depuse şi fără programare de 1 iunie. 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei transmis, luni, AGERPRES, copiii cu vârsta peste 14 ani se pot prezenta singuri cu declaraţie din partea părinţilor autentificată în ţară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare sau însoţiţi de părinţi - cei cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale, pentru a depune cererea de eliberare a paşaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă.

Cu ocazia evenimentului "Paşaport pentru vacanţă", programul de primire a cererilor pentru minori va fi la sediile din Plaza Mall România şi din Park Lake în intervalul orar 8,30 - 16,30.

Reprezentanţii Prefecturii Capitalei roagă persoanele care vor solicita depunerea cererii de eliberare a paşapoartelor pentru minori să consulte pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, scrie Agerpres.

Cât costă cele mai scumpe pașapoarte din lume

În societatea actuală, în care călătoriile sunt o parte a stilului de viață, aproape oricine are nevoie și poate obține un pașaport, fie că este vorba de o mutare definitivă în străinătate sau o vacanță. Însă obținerea unui astfel de document poate fi costisitoare. 

Chiar și cei mai pricepuți călători care știu să reducă din costuri pot fi surprinși atunci când înlocuiesc un pașaport expirat. O astfel de inițiativă poate costa și sute de dolari. 

Acestea sunt unele dintre cele mai scumpe pașapoarte din lume. Costurile de mai jos sunt în monedele locale și în dolari. Conversiile valutare sunt aproximative de la începutul lunii mai 2022.

Prețul mediu al unui pașaport

În timp ce multe pașapoarte americane costă între 100 și 160 de dolari, nu se poate afirma că prețul este unul mic sau la îndemâna oricui. 

Indiferent dacă reînnoiesc sau cumpără un pașaport pentru prima dată, cetățenii japonezi se pot aștepta să plătească 16.000 de yeni japonezi (aproximativ 125 de dolari), iar neozeelandezii se pot aștepta să plătească 191 de dolari pentru noul lor pașaport. Cumpărarea unui pașaport american pentru adulți pentru prima dată va costa cel puțin 165 de dolari, în timp ce reînnoirile costă 130 de dolari.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel