Lia Olguţa Vasilescu: Toate contractele de muncă se vor schimba
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu, proces Dragnea: Sper ca instanță să vadă
Lia Olguța Vasilescu, proces Dragnea: Sper ca instanță să vadă
Lia Olguța Vasilescu a declarat că absolut toate contractele de muncă din România vor suferi modificări, în momentul în care se aplică măsura modificării sistemului de contribuții.

"Toate contractele de muncă vor fi modificate. Revisal-ul le va suporta fără niciun fel de problemă. Sunt chestiuni pe care va trebui să comunicăm în perioada următoare şi cu Ministerul de Finanţe. Vom face atunci mai multe declaraţii după ce vom avea un proiect foarte clar de la Ministerul de Finanţe", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a declarat, în urmă cu câteva zile la Antena3 că, începând de anul viitor, angajații din România vor avea o creștere a salariului net de circa 4%, prin scăderea contribuțiilor de la 39,25% la 35%.
"Angajatorul nu trebuie să pună niciun leu în plus, dacă nu pune niciun leu netul rămâne la fel, asta în condițiile în care nu am scădea contribuțiile, dar noi scădem contribuțiile de la 39,25% la 35% și impozitul pe salariu și o să vedeți că aveți o creștere pe net, mică e adevărat, circa 4% dar este o creștere, nu o scădere. Nu înțeleg de unde apare toată această isterie (...) Dvs, angajații, sunteți protejați și vom ieși cu date concrete când vom veni cu trecerea contribuțiilor ca să explicăm foarte bine și foarte argumentat oamenilor despre ce este vorba. Sunt foarte multe firme în România care nu plătesc contribuțiile pentru angajator, vi le rețin din salariu, dar nu le plătesc mai departe.

[citeste si]

Angajații de acolo nu beneficiază de asistență medicală, nu beneficiază de acești ani la pensie, pentru că neplătindu-se contribuțiile e ca și cum ai fi muncit la negru, deci nu iei pensie pe anii respectivi. Toate acestea le-am făcut ca să protejam angajatul", a precizat ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel