Lia Olguța Vasilescu, reacție la acuzația că a plagiat în teza de doctorat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu se apără, după ce Universitatea București a solicitat Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvolării Tehnologice şi Inovării verificarea tezei de doctorat a edilului municipiului Craiova, întrucât multe pasaje sunt neatribuite, iar capitolul al şaptelea este preluat integral. 

"Azi am fost informată de presă că există suspiciuni în lucrarea mea. Acest sociolog nu a fost deloc sau foarte puțin cercetat. M-am înhămat inclusiv la traducerea lui Paretto. Înțeleg că această doamnă despre care nu am auzit, Cosmina Rughiniș, care spune că o parte e plagiat. Acest 7% te duce la un link – ce credeți că e acest link? Rezumatul tezei mele de doctorat. Te trimite tot la teza mea de doctorat, scrisă tot de mine. Cei 7% îmi aparțin tot mie. (...) Dacă această doamnă nu a făcut o gafă de gâgă, a făcut-o rău intenționat. O voi da în judecată", a declarat, vineri, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat mai multe documente menite să demonstreze că nu a copiat lucrarea de doctorat, potrivit Digi 24.

Ulterior, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook, după ce precizează ce s-a întâmplat în conferința de presă, face și o recomandare pentru autoarea referatului. 

"Am facut o demonstratie, in direct, jurnalistilor ca lucrarea mea e 100 la 100 originala. Am introdus lucrarea pe www.detectareplagiat.ro si a aparut ca 7 la suta e plagiat, dar arata si linkul de pe care s-a facut copia. Ce credeti ca apare la linkul respectiv? Rezumatul lucrarii mele de doctorat. Adica Lia Olguta Vasilescu a plagiat din Lia Olguta Vasilescu. Doamna care a facut sesizarea ar trebui sa se ocupe de plantat cartofi, pe viitor, ca nu are nimic a face cu cercetarea stiintifica. Imi rezerv dreptul de a o actiona in instanta pentru prejudicii de imagine", a postat primarul Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu, acuzată de plagiat: Universitatea București cere verificarea tezei sale de doctorat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel