LG, revoluție pe piața camerelor de telefoane mobile. Noul său modul oferă zoom optic între 4X și 9X
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: LG
Foto: LG
Deși LG a părăsit industria telefoanelor mobile, LG Innotek continuă să surprindă.

Deși LG a părăsit industria telefoanelor mobile, LG Innotek continuă să producă printre cele mai bune camere pentru astfel de dispozitive. Potrivit The Verge, subdiviziunea sud-coreeană va prezenta la CES 2023 un nou modul de zoom care va schimba modul în care viitoare vârfuri de gamă fac poze.

În timp ce majoritatea camerelor de pe telefoanele mobile folosesc zoom digital pentru a mări imaginea, LG propune lentile care se mișcă cu adevărat pentru a imita obiectivul de DSLR și pentru a menține detalii la mărire. Datorită designului de periscop, dimensiunea modului este extrem de redusă. Astfel, intervalul de zoom este de la 4X la 9X, iar imaginile captate între aceste două dimensiuni vor beneficia de zoom optic real.

Dintre toate smartphone-urile, doar Sony Xperia 1 IV are o astfel de tehnologie deja disponibilă. Totuși, aceasta poate mări de la 3.5X la 5.2X, fiind astfel mai puțin capabilă decât oferta LG.

Camera are și stabilizare optică, extrem de necesară pentru atunci când încercăm să facem poze la 200mm. Componentele se pot mișca din micrometru în micrometru. Se așteaptă ca Apple să folosească modulul în următorul iPhone 15, în timp ce parteneriatul cu Qualcomm va permite apariția noii camere pe vârfurile de gamă din 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel