Lewis Hamilton speră să conducă noile monoposturi în 2021
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Pilotul britanic Lewis Hamilton, care ar putea deveni, duminică, campion mondial de Formula 1 pentru a şasea oară, cu ocazia Grand Prix-ului SUA de la Austin, a afirmat că va conduce cu certitudine noile monoposturi al căror regulament tehnic a fost prezentat joi, informează AFP.

"Voi continua, sigur. Apreciez întotdeauna noile provocări, iar această echipă a demonstrat că este cea mai pregătită şi în cea mai bună poziţie pentru a reacţiona la schimbări", a precizat pilotul team-ului Mercedes.

"Maşinile vor fi mai lente, dar va fi o perioadă interesantă. Intenţia mea este să continui, iar anul viitor voi începe să mă gândesc la 2021 şi să devin un pionier al acestei ere", a declarat Hamilton într-o conferinţă de presă.

Campionul britanic, în vârstă de 34 de ani, a indicat că decizia de a continua sau nu în Formula 1 va depinde de aceste noi reguli, care ar trebui să facă mai interesante cursele, aducând în acelaşi timp schimbări tehnice care să permită monoposturilor de Formula 1 să se depăşească mai uşor.

Hamilton a adăugat, totodată, că nu a avut timpul necesar să citească noile reguli în detaliu, dar a reamintit că piloţii au fost consultaţi atunci când s-au conceput aceste reguli.

Cu şase titluri mondiale, Hamilton îl va depăşi pe legendarul Juan Manuel Fangio, care a cucerit cinci titluri în anii '50, şi se va apropia de Michael Schumacher, care are 7 titluri câştigate între 1990 şi 2000.

Responsabilii Formulei 1 au prezentat, joi, principalele măsuri ale noului regulament ce va intra în vigoare din anul 2021. Printre acestea se află şi modificări la partea de aerodinamicitate, care vor face monoposturile mai lente cu 3 până la 3,5 secunde.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel