Data actualizării:
Data publicării:

Leonid Volkov, apropiat de Navalnîi, atacat în fața casei sale din Lituania, unde se află în exil

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @shyachlo
FOTO: Freepik @shyachlo
Leonid Volkov, opozant rus, a fost atacat cu ciocanul în fața casei sale din Vilnius, unde se află în exil.

Leonid Volkov, un opozant rus aflat în exil în Lituania și apropiat de Aleksei Navalnîi, a fost atacat în fața casei sale din Vilnius și a avut nevoie de spitalizare, a transmis poliția locală, citată de AFP, scrie Agerpres.

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a condamnat un atac ”șocant”, iar într-o postare făcută pe platforma X, a dat asigurări  că autorii acestuia vor trebui să ”răspundă pentru crimele lor”.

Un purtător de cuvânt al poliției lituaniene, Ramunas Matonis, a confirmat pentru AFP că un cetățean rus a fost atacat în apropierea locuinței sale din capitala Vilnius în jurul orei 22:00 (20:00 GMT).”Un număr mare de ofițeri de poliție lucrează la fața locului”, a adăugat el.

”Nu ne vom da bătuți”

”Vom munci și nu ne vom da bătuți”, a declarat pe Telegram Leonid Volkov, 43 de ani, mâna dreaptă a liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, considerând că atacul pe care l-a suferit a fost unul ”tipic” pentru modul în care acționează oamenii președintelui Vladimir Putin.

”Leonid Volkov tocmai a fost atacat în fața casei sale. Cineva a spart geamul unei mașini și l-a stropit cu gaz lacrimogen în ochi după care a început să îl lovească pe Leonid cu un ciocan”, a informat Kira Iarmîș, fosta purtătoare de cuvânt al lui Navalnîi.

De altfel, apropiați ai lui Navalnîi au difuzat fotografii care arată rănile lui Volkov, inclusiv un ochi negru, un semn roșu pe frunte și sânge pe unul din picioare. Ei au distribuit apoi o fotografie în care acesta este transportat pe o targă într-o ambulanță.

Amintim că Aleksei Navalnîi a murit, în 16 februarie, pe când se afla în arest în Rusia.

Citește și: Premierul Lituaniei, în campanie pentru alegerile prezidențiale, ar fi folosit sloganul lui Putin: ”Un președinte puternic, o țară puternică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel