Leonardo Badea (BNR): În 2021, revenim pe creştere. Eu sunt un economist optimist, dar revenirea e fragilă
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 25 feb, 11:36
foto pixabay
Anul curent este privit dintr-o perspectivă prudentă, dar pozitivă, de către viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea, fiind previzionată o revenire fragilă a economiei, care trebuie să fie susţinută printr-o atenţie sporită la anumite vulnerabilităţi structurale legate de disciplina financiară.

„În 2021, revenim pe creştere. Eu sunt un economist optimist, dar această revenire este fragilă, de aceea ea trebuie să fie susţinută şi noi trebuie să fim atenţi la anumite vulnerabilităţi structurale legate de disciplina financiară a companiilor din România şi de nivelul foarte eterogen de dezvoltare economică în plan local. De asemenea, trebuie să creştem într-o manieră prudentă rolul pe care băncile îl au în finanţarea economiei şi să urmărim atragerea de fonduri europene”, a declarat Leonardo Badea în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Buget 2021.

Agenţii economici, spune Badea, probabil vor continua să se adapteze gradual la noile condiţii, iar sectoare precum industria şi comerţul vor avea în continuare rolul de locomotivă a creşterii, susţinută de cererea de consum şi, abia pe planul doi, de formare de capital fix, notează Mediafax. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro