Urmărește emisiunea live
Leonard Orban, Elena-Simina Tănăsescu și Mihaela Ciochină, numiți consilieri prezidențiali
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Klaus Iohannis și-a întregit lista consilierilor prezidențiali cu încă trei nume.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 ianuarie a.c., următoarele decrete:

- Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 15 ianuarie 2015;

- Decretul pentru numirea doamnei Elena-Simina Tănăsescu în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 19 ianuarie 2015;

- Decretul pentru numirea doamnei Mihaela Ciochină în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 19 ianuarie 2015.

Citește și: Iohannis, mesaj ferm pentru Guvernul britanic: Libera circulație în UE trebuie aplicată pe deplin


Leonard Orban va fi consilier pe probleme de afaceri europene. Fostul comisar european şi-a dat recent demisia din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România (IER), pe care îl ocupa din noiembrie 2013.

Elena Simina Tănăsescu va coordona un compartiment nou - Reforma Constituţiei şi reforma instituţiilor publice. Aceasta este profesor de drept constituţional şi european la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de drept constituţional şi instituţii politice. A desfăşurat activitate profesională sau de reprezentare a statului român în cadrul mai multor instituţii europene (Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, Agenţia pentru Drepturi Fundamentale, Grupul de experţi independenţi al Consiliului Europei) şi a fost reprezentantul societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii în perioada 2009–2011. În 2011 a fost decorată de Preşedintele Republicii franceze cu „Ordre national pour mérite în grad de Chevallier".

Mihaela Ciochină va conduce departamentul legislativ de la Cotroceni. În ultima perioadă, aceasta a fost director al departamentului similar al Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel