Data actualizării:
Data publicării:

Leo Messi, chemat la ”Națională” pentru calificările la CM 2026

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Leo Messi a fost convocat la echipa națională pentru meciurile din calificările la CM 2026, deși a fost dat accidentat.

Intenaționalul Leo Messi a fost convocat la”selecționata” Argentinei pentru meciurile din această lună din calificările pentru Cupa Mondială din 2026, scrie AFP, notează Agerpres.

Convocarea lui Messi este surprinzătoare, în contextul în care echipa de club, Inter Miami, a anunțat că argentinianul este accidentat.

Messi, de șapte ori câștigător al Balonului de Aur, nu a jucat miercuri în meciul în care echipa sa a fost învinsă cu 4-1 de Chicago Fire, în MLS, acuzând probleme fizice.

Întors de la prima reprezentativă a țării sale la începutul lunii septembrie cu o ”oboseală musculară”, potrivit antrenorului său de la Miami, Gerardo 'Tata' Martino, campionul mondial în vârstă de 36 de ani a jucat doar 37 de minute împotriva lui Toronto pe 20 septembrie, ratând celelalte meciuri care au urmat.

Astfel, antrenorul său spune că este afectat de o recidivă a unei accidentări mai vechi la gamba piciorului drept.
Campioana mondială en-titre Argentina găzduiește Paraguay pe 12 octombrie și va juca apoi în Peru, cinci zile mai târziu, în calificările CONMEBOL pentru Cupa Mondială din 2026.

Ce este oboseala musculară

Oboseala musculară este un simptom care scade capacitatea mușchilor de a performa în timp. Ea poate fi asociată cu o stare de epuizare, adesea în urma unei activități sau exerciții fizice intense.

Atunci când vă confruntați cu oboseala, forța din spatele mișcărilor mușchilor dumneavoastră scade, ceea ce vă face să vă simțiți mai slab.

Oboseala musculară poate apărea oriunde pe corp. Un prim semn al acestei afecțiuni este slăbiciunea musculară. Alte simptome asociate cu oboseala musculară includ:

- durere

- durere localizată

- dificultăți de respirație

- contracții musculare

- tremurături

- o strângere slabă

- crampe musculare, scrie Healthline.

În multe cazuri, oboseala musculară se va ameliora prin odihnă și recuperare. Hidratarea și menținerea unei diete sănătoase pot, de asemenea, să vă îmbunătățească timpul de recuperare, să vă protejeze împotriva oboselii și slăbiciunii musculare și să vă asigure că aveți suficiente substanțe nutritive pentru a promova o funcție musculară sănătoasă.

Citește și: Daniel Pancu face schimbări în lotul României U21 după eșecul cu Albania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel