Piața lemnului abundă în tot timpul anului de diferite tipuri de lemne. Înainte de a decide ce lemn ar fi mai bun pentru sobele tale este bine de știut ce reprezintă puterea calorică.
Astfel, puterea calorică a lemnului reprezintă cantitatea de căldură pe care el o poate elibera la ardere, iar această putere calorică se măsoară universal în kcal. Lemnul uscat asigură în medie 4500 kcal/kg, iar cel cu umiditatea de 30% are o putere calorică de doar 2800 kcal/kg.
STEJARUL are putere calorică cea mai mare, respectiv 3460 kcal/kg. Stejarul produce o flacără foarte mică și arde foarte lent din cauza densității sale, acest lucru fiind un mare avantaj al său. Are totuși nevoie de aproximativ doi ani pentru a fi uscat cum trebuie și gata de pus în sobă sau în centrala cu lemne.
BRADUL are puterea calorică de 3710 kcal/kg, având dezavantajul că rășinile pe care le conține se pot depune pe coșul de fum.
FAGUL reprezintă unul dintre cel mai folosit combustibil pentru încălzirea românilor având o putere calorică de 3.600 de kcal/kg.
SALCÂMUL are și el o putere calorică de 3600 kcal/kg.
CIREȘUL are putere calorică de 3560 kcal/kg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați