Legile justiției. Iohannis, retrimitere în Parlament. Florin Iordache: "Va scrie pe facebook"
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Președintele României a decis să retrimită în Parlament o lege privind organizarea judiciară. Florin Iordache spune că este o mișcare politică a președintelui, care însă nu va avea ce să facă decât să o promulge și să anunțe eventual pe facebook ca făcut totul pentru blocarea legii. 

Președintele României a retrimis la Parlament legea 304 care se referă la organizarea judiciară, una dintre legile justiției pe care președintele le-a contestat deja la CCR, iar judecătorii au decis că este constituțională. Aceasta este ultima acțiune pe care o poate face președintele pentru a amâna promulgarea acestor legi. Se așteaptă de altfel și un răspuns al Comisiei de la Veneția, pe care tot președintele Klaus Iohannis l-a cerut. 

"Este o mișcare politică. Dumnealui a spus că va folosi toate măsurile și toate prerogativele pe care le are pentru a întârzia intrarea în vigoare a acestor legi. La întrebarea foarte clară 'ce atingere aduc independenței justiției aceste legi?' nu a putut să dea nici un răspuns. Două din cele trei legi au fost deja declarate constituționale. La cea de-a treia, CCR o va declara cu siguranță marți, constituțională. Luni probabil vom trimite legea Senatului în forma în care a fost declarată constituțională și ca să arătăm că suntem serioși, o vom trimite din nou președintelui, unde nu va avea decât să scrie pe facebook că și-a îndeplinit toate prerogativele de a bloca intrarea în vigoare. Până la urmă, în 10 zile va fi obligat să o promulge," a spus Florin Iordache la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel