Legi Justiţie: Desfiinţarea instanţelor militare. Decizie
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a respins desfiinţarea instanţelor militare.

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a respins luni un amendament care prevedea desfiinţarea instanţelor militare, în cadrul dezbaterilor la legea 304/20004 privind organizarea judiciară. Comisia a respins cu majoritate de voturi acest amendament propus de Consiliul Superior al Magistraturii susţinut şi de UNJR.

Iniţiatorul amendamentului propunea ca din textul legii în vigoare - 'Justiţia se realizează prin următoarele instanţe judecătoreşti: a) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; b) curţi de apel; c) tribunale; d) tribunale specializate; e) instanţe militare; f) judecătorii', să fie eliminate instanţele militare.

Reprezentantul UNJR a precizat că susţine desfiinţarea instanţelor militare pentru că în cadrul acestora numărul personalului şi al cauzelor este redus. Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a început luni dimineaţă dezbaterile pe proiectul de modificare a legii 304/20004 privind organizarea judiciară. Următoarea şedinţă a comisiei va fi marţi de la ora 9,00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel