Data publicării:

Legi justiție, consens. Liviu Pleșoianu pune punctul pe „i”

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Liviu-Pleșoianu
Liviu-Pleșoianu

Liviu Pleșoianu a transmis joi, 25 octombrie, un mesaj de ultimă oră, intitulat „Deruta logică a celor care cer consens ".

Alegeri prezidentiale 2024

„Mărturisesc faptul că nu pricep defel la ce s-or gândi domnii Juncker, Iohannis și Tăriceanu atunci când vorbesc despre necesitatea unui „consens" în privința legilor Justiției. Din punct de vedere logic, dacă omenirea ar fi aptă pentru consens, nu ar mai exista nicăieri pe planetă partide politice și vot. Partidele și votul există tocmai pentru că natura umană face imposibilă situația în care toți oamenii gândesc și doresc la unison”, și-a început astfel mesajul Liviu Pleșoianu.

„În democrație, cetățeanul „Popescu" votează partidul „X" pentru că rezonează cu principiile și/sau promisiunile partidului „X", iar cetățeanul „Ionescu" votează partidul „Y" pentru că rezonează cu principiile și/sau promisiunile partidului „Y". Indiferent care partid câștigă alegerile, cetățeanul „Popescu" va considera pe bună dreptate că partidul „X" – pe care l-a votat – trebuie să acționeze în continuare în acord cu principiile pe care le-a declarat și care l-au determinat să-l voteze. De asemenea, cetățeanul „Ionescu" se va aștepta ca partidul „Y" – pe care l-a votat – să-i respecte încrederea acordată și să acționeze ca atare. Dacă însă partidele „X" și „Y" renunță la principiile care le-au adus voturile, atunci cetățenii „Popescu" și „Ionescu" nu se mai simt și chiar nu mai sunt reprezentați de cei pe care i-au votat. Partidele „X" și „Y" ajung la un „consens", dar „Popescu" și „Ionescu" nu ajung la niciun consens”, a continuat Pleșoianu.

Este IMPOSIBIL ca toți oamenii unui popor să vadă lucrurile la fel!”, a punctat acesta în același mesaj.

„În sensul celor de mai sus, este evident că un „consens" la nivel național nu e posibil decât ca efect al fricii, într-un regim de tip dictatorial. Consensurile naționale sunt consensuri ale fricii, nu consensuri reale între oameni liberi. În concluzie, nu pricep deloc despre ce „consens" pe legile Justiției ar putea fi vorba, de pildă, între mine și distinsa Macovei, între mine și distinsul Werner, ori între mine și distinsa Chichirău...”, a spus Liviu Pleșoianu.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel