România, atașați comerciali în toată lumea. Ministrul Oprea, exemple incredibile: Sunt tangibili
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, a explicat, la Interviurile DC News, cum firmele românești care fac comerț în străinătate pot găsi un sprijin real în atașații comercial ai României, în ciuda legendelor despre legătura acestora cu serviciile secrete. 

Oprea a povestit detalii despre o situație în care o firmă românească a apelat cu succes la reprezentantul ministerului din Bulgaria. "Sunt firme românești care se extind pe alte piețe din străinătate și care au fost ajutate și sprijinite de nou. Pot da și exemple, Adeplast care a avut o temă de rezolvat pe piața bulgară, a apelat la tot felul de avocați și nu au reușit să o rezolve. Au trimis o scrisoare către minster, au fost puși în legătură cu reprezentantul economic și ambasadorul român din Bulgaria și problema s-a rezolvat în maximum două luni. Cei de la Adeplast au fost foarte uimiți și le-a părut rau că nu se adresaseră mai devreme statului român care are și această menire de a reprezenta mediul de afaceri," a spus ministrul.

Minstrul a adăugat faptul că România are un corp de elită în străinătate, care vine în ajutorul firmelor românești, în ciuda legendelor care au circulat despre acești profesioniști. "Avem în străinătate atașați comerciali și, pe lângă legendele despre ei, acești reprezentanți sunt tangibili și se poate apela la ei. Cei 83 de atașați comerciali din toată lumea ar trebui să fie un corp de elită, nici nu sunt mulți raportat la o populație de 20 de milioane. "

Vezi aici declarațiile ministrului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel