Legea Turismului. Anunțul ministrului Bogdan Trif
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Legea Turismului va fi aprobată cel mai devreme la începutul lunii mai, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, ministrul Turismului, Bogdan Trif. Printre prevederi se află un capitol întreg despre sistemul informatic de evidenţă în turism.

 'Avem toate avizele, avem doar observaţii din partea Ministerului Justiţiei - sunt doar de fond, le punem la punct şi, probabil, peste două săptămâni... Vă anunţ că am trecut şi de CES săptămâna trecută, avem avizul. A fost foarte mult de lucru, pentru că e o lege care comprimă foarte mult legislaţia. Vine şi cu lucruri noi, ne dorim foarte mult să avem un sistem informatic care să ne dea o radiografie exacta şi în timp util a turismului din România. Acum nu avem date, ne bazăm doar pe datele INS-ului, care vin cu întârziere (...) şi poate nu sunt tocmai cele mai exacte. Ne dorim să avem cifre exacte, în timp real, astfel încât să putem să ne dimensionăm şi noi şi să acţionăm în zonele unde sunt probleme, astfel încât să le putem remedia în cel mai scurt timp', a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif

 

Un sistem informatic de evidenţă în turism, printre prevederile Legii

În 4 aprilie, Bogdan Trif susţinea că Legea Turismului ar putea fi aprobată în Guvern în cel mult două săptămâni, aceasta urmând să aibă un capitol întreg despre sistemul informatic de evidenţă în turism. 'Îmi doresc foarte mult ca în două săptămâni, maximum, să intru în şedinţa de Guvern cu Legea Turismului unde avem un capitol întreg despre un sistem informatic de evidenţă în turism. Este important să avem acel sistem informatic şi în timp real, să ştim cum stăm pentru a putea diagnostica şi a lua măsuri eficiente şi în timp real. Este o obligaţie să realizăm acest lucru astfel încât să putem să eficientizăm la maxim turismul din România. Am luat toate avizele, mai suntem la justiţie, dar azi o să iasă şi acest aviz, după care o să putem să o promovăm', a spus Trif.

Sistemul informatic nu este un Big-Brother pentru hotelieri

Potrivit ministrului Turismului, când sistemul va fi implementat, acesta nu va fi un Big-Brother pentru hotelieri, ci 'un lucru extrem de simplu, dar extrem de eficient şi util'. Ministrul Turismului a avut vineri, la Arieşeni, o întâlnire cu primari din Apuseni. 'Ne dorim foarte mult să ajutăm primarii să vină să depună proiecte la Ministerul Turismului. Avem anul acesta un buget generos. Putem să finanţăm proiecte (...), în special pe domeniul schiabil', a spus Trif. El a arătat că se are în vedere ca cele trei pârtii de la limita judeţelor Alba şi Bihor să fie conectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel