Urmărește emisiunea live
Legea resurselor hidrominerale, revizuită. Ministrul Economiei: Cinci noi fabrici de îmbuteliere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
fabrica-faliment
fabrica-faliment
 Ministerul Economiei a retras proiectul Legii resurselor hidrominerale pentru a fi revizuit, a anunţat marţi ministrul de resort, Gheorghe Şimon, la lucrările Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, acesta precizând că sunt vizate aspecte ce ţin de calitate şi cantitatea vândută. Ministrul a declarat de asemenea că se are în vedere construirea a cinci fabrici de îmbuteliere a apei. 

"Avem două interese mari. În primul rând dorim să nu se facă fraudă la tot ce înseamnă apă îmbuteliată, că de aceasta vorbim, ce o găsesc la raft. Nu putem merge acasă la cetăţeanul care îşi ia apa din fântână, că şi aia e apă minerală în final, şi aceea e apă potabilă. Dar tot ce este îmbuteliat şi este pe raft vreau să ştiu de unde vine, ce conţine apa respectivă şi câte sticle s-au îmbuteliat", a spus Gheorghe Şimon. 

Ministrul a precizat că proiectul va fi revizuit şi a precizat că acesta ar putea ajunge în Parlament în sesiunea următoare, împreună cu alte două proiecte, respectiv Legea mineritului şi cea a redevenţelor. 

De asemenea, ministrul Economiei a afirmat că există intenţia de a fi realizată o investiţie la nivelul Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM) în cinci fabrici de îmbuteliere a apei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel