Legea prevenirii. Amenzile și controalele de care SCAPĂ firmele
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Proiectul oficial al Legii prevenirii conține o  lista de 105 puncte cuprinzând amenzi şi alte sancţiuni contravenţionale.

Viitoarea lege ar urmă să scape de anumite sancţiuni firmele aflate la prima abatere.

Firmele depistate pentru prima dată cu anumite nereguli, de către ANAF, Inspecţia Muncii sau alte instituţii de control, ar urmă să aibă la dispoziţie 90 de zile pentru a remedia situaţia, fără a fi sancţionate efectiv.

După expirarea termenului de remediere, autorităţile respective vor demara obligatoriu, în termen de încă 10 zile, un nou control la firmele în cauza, în urma căruia vor aplică sancţiunile dacă nu s-au îndreptat neregulile, se mai arată în proiect. 

În cazul în care firma mai face aceeaşi abatere în termen de 3 ani, este sancţionată direct, fără să mai beneficieze de păsuirea de 90 de zile încă o dată. 

Proiectul de lege se numea iniţial "legea prevenţiei", însă a fost modificat de Guvern înainte de a-l transmite la Parlament în "Legea prevenirii", întrucât prima formă a cuvântului "prevenţie" se referă la arestul preventiv, măsură care nu are nicio legătură cu viitoarele dispoziţii lagale.

Proiectul oficial al Legii prevenirii a fost adoptat de Guvern și intrat în dezbatarea Parlamentului.

Puteți consulta aici documentul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel