Legea pensiilor. Dăncilă, anunț de ultimă oră: Veste bună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat în ședința de Guvern că noua lege a pensiilor va fi prezentată sindicatelor şi patronatelor la Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social care se va desfăşura joi după-amiază la Palatul Victoria.

"Vreau să dau astăzi o veste bună pensionarilor, dar şi actualilor angajaţi viitori pensionari în sistemul public. Noua lege a pensiilor va fi prezentată astăzi sindicatelor şi patronatelor în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât să respectăm calendarul pe care ni l-am propus pentru adoptarea şi punerea acestei legi în aplicare", a anunţat, joi, premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a reaminitit că de la preluarea guvernării de către actuala coaliţie, pensiile au crescut în trei etape, de trei ori, ultima majorare aplicându-se începând cu 1 iulie 2018. 

"Astfel, punctul de pensie a crescut cu 26%, mai exact de la 871,5 lei la 1.100 lei, iar pensia minimă garantată a crescut la 640 de lei", a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel